Rubrica de marti: Intreaba un expert! Ce documente se depun la ANAF dupa inregistrarea unui I.I. la Registrul Comertului?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la ce documente se depun la ANAF pentru a demara activitatea propriu zisa, dupa inregistrarea unui I.I. la Registrul Comertului.

Doamna Pirvulescu Emilia, intreaba:

“Buna ziua,

Dupa inregistrare la ONRC a unei Intreprinderi Individuale (I.I.) ce urmeaza sa se mai depuna la ANAF? Ce documente sunt necesare pentru demararea activitatii? Multumesc.”

Domnul Marius Lesu, Referent financiar-contabilitate, Reinvent Consulting, raspunde: 

„Buna ziua,

Dupa ce este emis certificatul de inregistrare al I.I de la ONRC, trebuie sa mergeti la ANAF si sa depuneti Declaratia D070 de inregistrare, precum si Declaratia D212 – Declaratia Unica cu venitul estimat in sistem real sau cu valoarea impusa de ANAF, in cazul in care se incadreaza la norma de venit. Acestea se stabilesc in baza activitatii, adica a Codului CAEN. O lista cu acele coduri CAEN ce permit norma de venit se regaseste pe site-ul ANAF, la judetul/ sectorul unde este sediul II/PFA/IF).

Click aici pentru a vedea lista completa! 

Ultimul pas ar fi sa obtineti Registrul Unic de Control (RUC) pentru sediul social si pentru punct de lucru, daca e cazul, pe care sa le mentineti la sediu/punct de lucru intotdeauna.

Aceste 3 documente se depun/ obtin in termen de 30 de zile lucratoare de la data inregistrarii firmei la ONRC.

Daca doriti sa va ajutam cu depunerea declaratiilor sau obtinerea RUC-ului, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon si pe e-mailul de mai jos pentru va transmite tarifele si actele necesare procedurilor.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *