Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Exista anumite conditii pentru a obtine autorizatia de functionare pentru un salon?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la conditiile pentru a obtine autorizatia de functionare pentru un salon de infrumusetare.

Domnul Marian Mitranescu intreaba:

“Buna ziua,

Exista anumite conditii pentru a obtine autorizatia de functionare pentru un salon? Am un spatiu de 12 mp, dotat cu grup sanitar, care este situat la etajul 2 dintr-un imobil comercial. Este in regula? Sunt necesare si alte conditii?Multumesc.”

Domnul Ioan Giurgiu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua, 

Legea nu ofera conditii speciale in privinta obtinerii autorizatiilor si avizelor din acest domeniu. Singura conditie este sa nu utilizati un spatiu aflat la alte etaje decat parter, in cazul unor cladiri cu destinatie de imobile de locuit.

Pentru a va asigura ca spatiul pe care urmeaza sa il inchiriati este in conformitate cu aceasta cerinta, va sfatuim sa cereti de la proprietar o dovada (un document) din care sa reiasa ca intreaga cladire este construita si utilizata in scop comercial si nu este imobil de locuit. 

Dimensiunile spatiului nu sunt relevante pentru obtinerea acordului de functionare de la Primarie sau alte institutii precum DSP, DSV, etc. De asemenea, pentru ca spatiul are o dimenisiune sub 200 mp, va fi necesara o negatie ISU. Dupa ce obtineti toate aceste avize, este necesar sa mergeti la  Primarie si sa depuneti dosarul pentru acordul de functionare. Durata legala a solutionarii este de 30 de zile, dar pot exista intarzieri, in functie de dosarele aflate pe rol la respectiva Primarie.

Daca doriti sa va oferim consultanta sau orice alte servicii de obtinere a autorizatiilor si avizelor necesare activitatii dumneavoastra, va stam la dispozitie la numarul de mai jos sau pe e-mail.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

update: 10.12.2019

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *