Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Vreau sa deschid o firma de transport colete. Ce demersuri sunt necesare?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la demersurile necesare pentru infiintarea unei societati de transport colete internationale. 

Domnul Cosmin Ionescu intreaba:

“Buna ziua,

As dori sa deschid o firma de transport colete in Europa. Pentru inceput as vrea sa incep cu un microbuz si ca angajati eu si sotia. Care ar fi cerintele si demersurile? Multumesc.”

Domnul Isabela Dabu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

Buna ziua, 

Buna ziua, in cazul dumneavoastra, recomandabil este sa infiintati un SRL cu 2 asociati cu activitate de transport marfa. Asociatii ati fi dumneavoastra si sotia, iar administratorul poate fi unul dintre cei doi sau, desigur, ambii, in functie de preferinta. 

In cazul unui SRL, trebuie sa aveti o activitate principala (ex: codul CAEN specific transportului de colete/ marfa sau curierat, in functie de ce anume veti transporta), dar puteti adauga un numar nelimitat de activitati secundare. Asadar, puteti presta mai multe servicii pe aceeasi societate.

Ulterior infiintarii SRL va fi necesara inregistrarea firmei la ANAF in scop de TVA intracomunitar.

Obtinerea acestui cod de TVA intracomunitar este obligatorie pentru acele societati care presteaza servicii sau achizitioneaza produse pe teritoriul Uniunii Europene cu valoare mai mare de 10.000 euro.

Daca doriti sa va oferim consultanta intr-una dintre demersurile de mai sus sau sa ne ocupam chiar noi de infiintarea SRL, alegerea codurilor CAEN sau de obtinerea codului de TVA pe teritoriul UE, va stam la dispozitie la numerele de mai jos.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *