Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Se poate transmite o Intreprindere Individuala catre altcineva prin cesiune?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la cesionarea unei Intreprinderi Individuale catre o terta persoana.

Domnul Adrian Cojocaru intreaba:

“Buna ziua,

Se poate transmite o Intreprindere Individuala catre altcineva? Stiu ca in cazul unui SRL se cesioneaza partile sociale catre o terta persoana. E posibil acest lucru si in cazul unei Intreprinderi Individuale? Multumesc.”

Domnul Victor Galbinasu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua, 

In cazul in care sunteti inregistrat la ONRC cu o Intreprindere Indviduala sau drept Persoana Fizica Autorizata, din pacate, nu puteti cesiona statutul catre o terta persoana.

Intr-adevar, in cazul unei Societati cu Raspundere Limitata, este posibil sa cesionati pentru ca exista un capital social care poate fi impartit in mai multe parti sociale. In cazul Intreprinderilor Individuale, a Persoanelor Fizice Autorizate sau alte astfel de entitati, infiintarea lor nu necesita un capital social depus.

De aceea nu se pot cesiona, fiind constitutie in numele, cu datele si sub responsabilitatea unei singure persoane fizice, in baza diplomei/ certificarilor sau a expertizei in munca a persoanei respective.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *