Esti pregatit sa fii Manager? Greseli versus managerul perfect

Esti pregatit sa fii Manager_ Greseli versus managerul perfect. Reinvent Consulting (1)
Esti pregatit sa fii Manager_ Greseli versus managerul perfect. Reinvent Consulting

Una e sa fii parte dintr-o echipa, alta este sa fii managerul acelei echipe. Perspectiva, responsabilitatile si asteptarile jobului sunt total diferite. Asadar…Ce inseamna sa fii manager?

Cand o persoana devine manager, ea se transforma (sau asa ar trebui!) dintr-un membru al echipei, in liderul acesteia. Automat apar obligatii si responsabilitati, iar ceea ce fac trebuie gandit per ansamblu. 

Greseli pe care le poate face un manager la inceput de drum:

 • Sa faca sarcini pe care le poate delega
 • Sa nu comunice cu membrii echipei
 • Sa preia sarcini deja delagate, din sentimentul ca le poate face mai bine
 • Sa aiba un stil de management care sa creeze o stare de sufocare in echipa, oamenii sa se simta presati, sa nu aiba semtimentul ca au si ei ceva de spus.

Managerul perfect:

 • Stie cum sa interactioneze cu echipa. Nimeni nu ar fi incantat sa lucreze cu un sef mohorat, distant si rece.
 • Aparte de inteligenta emotionala, un manager bun trebuie sa aiba capacitatea sa vada intregul tablou, sa poata vedea povestea in ansablu. Sa poata evalua o situatie curenta, dar sa fie capabil sa preconizeze cum va decurge implementarea strategiilor peste 6 luni, 1 an. Este esential sa poata lua masuri corective rapid, sa fie poata evita riscurile.
 • Impun respect, au un sistem de valori personale foarte bine definit, pe care il aplica in egala masura pentru ei insisi, pentru cei din jur si pentru firma.
 • Stabilesc standarde ridicate si obiective ambitioase. Sunt capabili sa identifice corect calitatile, cunostintele si gradul de instruire de care are nevoie un angajat pentru a functiona eficient in cadrul organizatiei si sunt apti sa evalueze individualizat, pentru fiecare om, aceste calitati necesare.
 • Ii trag dupa ei pe ceilalti, sunt permanent si activ implicati in cresterea performantelor si ajutarea oamenilor pe care ii conduc sa devina mai talentati si mai oportuni.
 • Urmaresc performanta, avand standarde bine stabilite. Prin aceste standarde masoara si evalueaza gradul de reusita al fiecarui proiect. Esentiala este stabilirea cu exactitate a ceea ce inseamna succesul si care sunt factorii de risc pentru fiecare angajat in parte. Aceste standarde reflecta planul de dezvoltare individual al fiecarui membru al echipei. Ei stabilesc responsabilitati si cer socoteala pentru modul in care acestea sunt folosite.
 • Permanent ridica stacheta, stabilind un nou standard si gasind noi cai de cointeresare a celorlalti in domeniul imbunatatirii performantelor.
 • Sunt oameni perseverenti. 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *