Infiintare SRL: ce contine actul constitutiv?

Infiintare SRL_ ce contine actul constitutiv! Reinvent Consulting
Infiintare SRL_ ce contine actul constitutiv! Reinvent Consulting

Infiintare SRL: ce este si ce contine actul constitutiv?  Actul constitutiv este unul dintre documentele de baza necesare la infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL).

Acest document stabileste cine sunt administratori sau cenzori, ce raspundere juridica au, stabileste procedurile de urmat in diferite situatii.

Actul constitutiv al societatii cu raspundere limitata va cuprinde, conform art. 7 din Legea nr. 31/1990 urmatoarele elemente:

1. Date identificare asociati
Atentie! O persoana poate fi asociat unic intr-o singura firma.
Pentru infiintarea unei firme, beneficiarul NU TREBUIE SA AIBA cazier fiscal!

Legea prevede foarte clar acest aspect, de aceea, daca stii ca ai fost sau esti asociat unic intr-o alta societate pe care inca nu ai radiat-o, nu mai poti avea aceeasi calitate intr-o noua societate, in acelasti timp. Altfel, poti sa te asociezi cu minim inca o persoana si sa infiintezi o noua entitate, fara probleme. Daca totusi vrei sa devii asociat unic, este nevoie sa rezolvi situati firmei anterioare si sa o radiezi.

2. Forma societatii, denumire si sediu social  
Sediul social va reprezenta adresa oficiala a firmei. Acesta poate fi stabilit intr-o locatie proprie sau locatie oferita gratuit prin contract de comodat, locatie inchiriata sau se poate stabili sediul social pe un cabinet de avocat.
In cazul gazduirii sediului pe cabinet de avocat, durata maxima de gazduire este de maxim 1 an, dupa ce expira aceasta perioada se face schimbarea sediului pe alt cabinet de avocat sau intr-o locatie fixa.
Daca sediul social se stabileste la bloc, atunci va fi nevoie de acordul asociatiei de proprietari si a vecinilor alaturati spatiului (sus, jos, stanga, dreapta).

3. Obiectul de activitate– firma va avea un singur obiect principal de activitate si cate obiecte secundare de activitate doreste. Daca acestea se vor derula la sediul social, atunci se vor autoriza acolo, daca sediul e gazduit pe cabinet de avocat sau activitatea are loc pe teren (ex. transport), atunci activitatea se autorizeaza la terti. 

4. Capitalul Social – Minim 200 lei in cazul infiintarii unui SRL. In acest sens se va deschide un cont la banca unde se va varsa acest capital social. Dupa constituirea firmei, aceasta suma poate fi retrasa. Cand se face cererea la banca pentru deschiderea contului aferent capitalului social, banca va solicita actul constitutive si dovada rezervarii denumirii firmei la Registrul Comertului.

5.  Asociatii, adminstratorii, date identificare, puterile conferite si daca urmeaza sa le exercite impreuna sau separat

6. Cenzorii si auditorii financiari 

7. Partea fiecarui asociat la beneficii si pierderi 

8. Sedii secundare/ Puncte lucru – Conditiile de stabilire a unui sediul secundar sunt aceleasi cu cele de la sediul social.

9. Durata societatii

10. Modul de dizolvare si lichidare a firmei 

Reinvent Consulting te ajuta sa infiintezi orice tip de entitate!

  • Infiintare SRL – 350 RON in Bucuresti/ Ilfov sau 450 RON in alte judete (taxe ONRC, TVA si onorariu incluse).
  • Daca nu declarati activitate la sediul social sau aveti activitate pe teren atunci este nevoie de autorizarea activitatii la terti / deschidere punct de lucru, cost aditional 100 RON.

OFERTA! Beneficiati de INFIINTARE GRATUITA daca alegeti un abonament de contabilitate cu plata in avans pe 6 luni. Costurile abonamentelor in acest caz sunt urmatoarele:

  • 225 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente si 2 salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (1.350 lei);
  • 175 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1050 lei);
  • 295 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente si 2 salariati;
  • 150 RON/ luna – fara activitate (societati neplatitoare de TVA);
  • 200 RON/ luna – fara activitate (societati platitoare de TVA).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *