Start-up Nation 2018: modificari criterii de selectie pentru obtinerea finantarii

Start-up Nation 2018_ modificari criterii de selectie pentru obtinerea finantarii Reinvent Consulting
Start-up Nation 2018_ modificari criterii de selectie pentru obtinerea finantarii Reinvent Consulting

Start-up Nation 2018: Guvernul a actualizat criteriile de selectie pentru obtinerea finantarii, astfel programul va fi axat pe activitatile de productie, servicii si industrii creative. Aceste activitati vor primi punctaj mai mare fata de alte domenii de activitate. Alte modificari sunt detaliate in articol.

Modificari criterii Start Up Nation 2018:

1. Domeniul de activitate

La evaluarea planului de afaceri se va oferi punctajul maxim la 30 puncte pentru activitatile din:

  • productie;
  • servicii, inclusiv industriile creative (definite conform HG nr. 859/2014).

Proiectele cu alte domenii de activitate vor primi la evaluare 10 puncte.

2. Locurile de munca create de proiectul propus spre finantare

Initial criteriile de punctare ale cererii de finantare spuneau ca acest program poate fi accest de firmele care isi asuma raspunderea de a crea cel putin un loc de munca, 8 ore/ zi, termen minim 1 an.
Pentru mai multe locuri de munca create se aloca punctaj suplimentar de 15 puncte.
Daca se vor angaja persoane din categoriile defavorizate, someri sau absolventi dupa anul 2012, atunci proiectul mai obtine la evaluare inca 5 puncte.

3. Densitatea intreprinderilor mici si mijlocii

Se incurajeaza infiintarea de noi firme si finantarea proiectelor in zone in care IMM-urile au o densitate mai mica de 4 firme la 100 locuitori. Astfel zonele Bucuresti/ Ilfov si Cluj din start sunt depunctate.

4. Investitia in utilaje si echipamente

Daca in planul de afaceri, bugetul acopera in proportie de peste 60% achizitia de utilaje si echipamente, atunci se obtin 15 puncte la grila de evaluare a proiectului.
In cazul in care bugetul alocat achizitiei de utilaje si echipamente este cuprins intre 50-60%, atunci se aloca 5 puncte pentru acest criteriu.

5. Antreprenorii care au avut firme in insolventa sunt depunctati 20 puncte si pierd sansele de accesare a acestor fonduri

Persoanele care au avut in ultimii cinci ani (2013 – 2017) calitatea de actionar, asociat sau administrator in cadrul unor societati intrate in insolventa sau faliment vor fi depunctate cu 20 de puncte si nu vor avea sanse reale de a obtine finantare.

Asadar, sanse marite de a obtine punctaj maxim si de a primi finantare prin programul Start-Up Nation vor avea firmele care cumulativ indeplinesc aceste criterii:

  • numarul de locuri de munca create de proiect;
  • numarul de locuri de munca ocupate de persoane din categoria persoane defavorizate sau absolventi dupa anul 2012 sau someri;
  • ponderea bugetului alocat pentru achiiztia de echipamente tehnologice din valoarea totala a proiectului.

Daca sunt situatii de egalitate, departajarea se va face in functie de momentul depunerii, respectiv data si ora inscrierii in program pentru fiecare proiect in parte.

Punctajul minim pentru accesarea programului e de 50 de puncte.
Se preconizeaza ca platforma de inregistrare se va deschide in a doua jumatate a lunii decembrie 2018.

CUM TE AJUTA EXPERTII REINVENT CONSULTING?

  • Infiintare SRL asociat unic: 350 lei Bucuresti si Ilfov/ 450 lei alte judete
  • Infiintare PFA: 210 lei Bucuresti si Ilfov/ 310 lei alte judete
  • Autorizare la terti: 100 lei, In cazul in care nu se declara activitate la sediul social/ profesional sau sediul este gazduit pe cabinet de avocat sau activitate impune acest tip de autorizare (pe teren, ex. transport, constructii etc.).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *