Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Cine depune declaratia unica si cand e termenul maxim de depunere in 2019?

infiintare firma, rubrica de marti, reinvent consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Consultantii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la termenul maxim de depunere al declaratiei unice si obligativitatea carei categorii de contribuabili pentru depunerea acesteia la ANAF.

Domnul Ionut Savu intreaba:

„Buna ziua,

Cine trebuie sa depuna declaratia unica si care este termenul  de depunere la ANAF in 2019? Multumesc.”

Doamna Georgiana Gaman, director departament financiar Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Declaratia unica trebuie depusa pentru definitivarea veniturilor din 2018 si estimarea celor din 2019 pentru a putea stabili care vor fi taxele de platit la stat.

Declaratia unica are termen maxim de depunere ziua de 15 martie 2019.

Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Ea trebuie depusa de persoanele fizice autorizate si alte persoane fizice care obtin venituri din activitati independente, chirii sau investitii.

Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate. Informatii complete privind persoanele fizice care au obligatia depunerii declaratiei unice, precum si instructiuni privind completarea acesteia se regasesc in Anexa nr. 2 a Ordinului presedintelui ANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice“. Instructiunile sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, sectiunea „Formulare fiscale ordonate dupa numar“.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *