Salarizare 2019 – modificari principale legislatia muncii

Salarizare 2019 – modificari principale legislatia muncii Reinvent Consulting
Salarizare 2019 – modificari principale legislatia muncii Reinvent Consulting

Salarizare 2019 – modificari principale legislatia muncii:

1. Crestere salariu minim brut 2019 si aparitia salariului minim diferentiat
Salariul minim brut la nivel national a crescut de la 1.900 lei la 2.080 de lei. Totodata a aparut si un salariu minim diferentiat pentru posturile ce necesita studii superioare — 2.350 de lei, si a unui salariu minim diferentiat pentru lucratorii in constructii- 3.000 de lei.
Salariul diferentiat pentru studii se acorda in conditiile in care angajatul are are minim un an vechime in domeniul studiilor respective.
2. Diurne majorate pentru bugetari
3. O lege unica pentru tichetele salariatilor si aparitia tichetelor culturale
Biletele de valoare care vor putea fi acordate conform Legii 165/2018 sunt: tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete culturale si vouchere de vacanta.

Tichetele culturale ce se vor putea acorda de la 01 ianuarie 2019 sunt bilete de valoare acordate angajatilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri si servicii culturale.
Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depasi suma de:

• 150 de lei pentru tichetele acordate lunar,
• 300 de lei/eveniment, pentru cele acordate ocazional.
4. Zilele de concediu de odihna neefectuate trebuie platite chiar daca n-au fost solicitate.

Asadar, un angajator trebuie sa compenseze in bani zilele de concediu de odihna neefectuate. Conditie angajat pentru compensarea in bani: salariatul trebuie sa demonstreaze ca nu si-a putut lua concediu din motive independente de vointa sa.

Atentie! Compensarea in bani se face numai la incetarea contractului de munca.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *