IMPOZITARE SRL 2020: impozit pe profit versus impozit pe venit

impozitare SRL Reinvent Consulting
impozitare SRL Reinvent Consulting

Articol actualizat in aprilie 2020.

IMPOZITARE SRL 2020 – impozit pe profit versus impozit pe venit.

Impozit pe cifra de afaceri

 • 1% pentru SRL-urile care au unul sau mai multi salariati sau 3% pentru cele care nu au salariati.
 • Pentru microintreprinderile care au un salariat si care aplica cota de impozitare 1% al caror raport de munca inceteaza, conditia referitoare la numarul de salariati se considera indeplinita daca in cursul aceluiasi trimestru este angajat un nou salariat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata pe o perioada de cel putin 12 luni.
 • Pentru firmele fara salariati, in situatia in care angajeaza un salariat, in scopul modificarii cotelor de impozitare, noul salariat trebuie angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata pe o perioada de cel putin 12 luni.

Impozit pe profit

 • Impozitul pe profit presupune aplicarea unei cote fixe de 16% la rezultatul fiscal, care reprezinta diferenta pozitiva dintre veniturile impozabile si cheltuielile deductibile.
 • In cazul in care veniturile depasesc 1.000.000 de euro intr-un an fiscal, atunci microintreprinderea devine platitoare de impozit pe profit.
 • Conform OUG 25/2018, microintreprinderile care au subscris un capital social de cel putin 45.000 lei si au cel putin 2 salariati pot opta, o singura data, sa plateasca impozit pe profit incepand cu trimestrul in care aceste conditii sunt indeplinite cumulativ, optiunea fiind definitiva atata timp cat sunt indeplinite conditiile. Calculul si plata impozitului pe profit se va efectua luand in considerare veniturile si cheltuielile realizate incepand cu trimestrul respectiv.

Citeste si…INFIINTARE FIRMA 2020: 5 intrebari frecvente si raspunsuri (mini ghid Reinvent Consulting)

Apeleaza cu incredere la contabilii REINVENT CONSULTING!

 • Abonamentele de contabilitate incepand de la 150 lei/ luna (firma fara activitate);
 • Obtinere cod TVA pe teritoriul Romaniei – 600 lei;
 • Obtinere cod TVA special intracomunitar – 300 lei;
 • Consultanta financiara incepand de la 150 lei/ 30 de minute.

Detalii despre toate serviciile pe parte contabila si financiara oferite de REINVENT CONSULTING gasesti daca dai CLICK AICI!

Alege Reinvent Consulting pentru serviciul de infiintare firma!

 • Infiintare SRL asociat unic: 350 lei Bucuresti si Ilfov/ 450 lei alte judete
 • Infiintare PFA: 210 lei Bucuresti si Ilfov/ 310 lei alte judete
 • Autorizare la terti: 100 lei – in cazul in care nu se declara activitate la sediul social/ profesional sau sediul este gazduit pe cabinet de avocat sau activitatea impune acest tip de autorizare (pe teren, ex. transport, constructii etc.)

Tarifele includ onorariu, TVA si taxele de la Registrul Comertului.

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 13 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *