Puterea prezentului: de ce te grabesti sa ajungi “acolo”, cand tu esti “aici”?

Puterea prezentului_ de ce te grabesti sa ajungi _acolo_, cand tu esti _aici__ Reinvent Consulting
Puterea prezentului_ de ce te grabesti sa ajungi _acolo_, cand tu esti _aici__ Reinvent Consulting

Indiferent de locul in care te afli, trebuie sa fii prezent! Sa ai mintea lipita de prezent. Acest moment iti apartine. Acest moment e viata ta. Puterea prezentului: de ce te grabesti sa ajungi “acolo”, cand tu esti “aici”?

Atunci cand mintea se preocupa de viitor apare stresul, cu toate ca esti „aici”, doresti sa fii „acolo”, desi traiesti in prezent, doresti sa te afli in viitor. 

Atunci cand mintea este acaparata de trecut,ce amintiri retraiesti? Momentele bune sau momentele triste, dureroase? Amintirile neplacute distrug prezentul, creeaza mental o aura de frustrare, vinovatie, furie, resentimente care accelereaza procesul de imbatranire…Observa-i pe cei cu acest comportament…Cum ti se par? Plini de viata si ferciti?

Traieste momentul prezent. Iata cum:

  • Lasa trecutul acolo unde ii este locul: in trecut!

Fa referire la trecut numai atunci cand acest lucru este absolut relevant pentru situatia prezenta.

  • Nu grabi viitorul! Lasa viitorul acolo unde ii e locul: in viitor, lasa-l sa vina, pentru ca ziua de maine va veni oricum.

Esti ingrijorat de viitor? Ce iti imaginezi este proiectia mintii tale! Nu poti face fata unei situatii, pentru ca situatia in sine nu exista. Este o fantoma mentala. Poti opri acest carusel care macina sanatatea si viata prin simpla recunoastere a momentului prezent.

In viata reala — spre deosebire de proiectiile mentale imaginare, singurul lucru caruia va trebui vreodata sa-i faci fata este momentul prezent.

  • Concentreaza-te pe ce „problema” ai acum, nu pe ce vei avea de rezolvat anul viitor, maine sau peste cinci minute.

Poti infrunta clipa prezenta, o ai, viitorul se formeaza si cand vor aparea situatii de care te ingrijorezi in prezent…le vei face fata la momentul potrivit. Drobul de sare din poveste nu are rolul decat sa aduca panica, stres, griji.

Raspunsul, puterea, actiunea corecta sau resursele necesare vor fi prezente atunci cand vei avea nevoie de ele, nu inainte si nici dupa aceea.

Viata e aici si acum! Si e a ta! Bucura-te!…:)

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *