Rubrica de Marti: Intreaba un Expert! PFA radiat din oficiu pentru depasire coduri CAEN: ce poate face?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la situatia unui PFA radiat din oficiu pentru depasire coduri CAEN: ce poate face, din punct de vedere legal?

Domnul Stefan Marginean intreaba:

“Buna ziua,

Ce se poate face in cazul unui PFA, infiintat in 2010 si  radiat din oficiu in martie 2019, pentru ca avea mai mult de 5 coduri CAEN? Exista vreo solutie legala ca firma sa functioneze din nou?”

Domnul Victor Galbinasu, Consilier si Consultant Juridic, Reinvent Consulting, raspunde: 

„Buna ziua,

Din 19 martie 2019, Registrul Comertului are dreptul sa poata radia PFA-urile cu mai mult de 5 coduri CAEN, respectiv II-urile ce depasesc 10 coduri CAEN.

Conform Legii 182/ 2016, intrata in vigoare in 2017 si termen maxim de implementare 17 ianuarie 2019, PFA-urile trebuie sa aiba in obiectul de activitate maxim 5 clase CAEN, iar II-urile maxim 10 clase CAEN. Entitatile juridice care nu indeplinesc aceste conditii vor fi radiate de catre Registrul Comertului.

In cazul in care va regasiti in situatia expusa mai sus si firma deja a fost radiata din oficiu, din pacate, singura solutie juridica este sa infiintati o firma noua la Registrul Comertului: PFA, II sau SRL. Conditie: sa nu existe fapte inscrise in cazierul fiscal.

Cum va pot ajuta expertii Reinvent Consulting?

  • Infiintare SRL asociat unic: 350 RON Bucuresti si Ilfov/ 450 RON alte judete
  • Infiintare SRL-D: 210 lei Bucuresti si Ilfov/ 310 lei alte judete
  • Infiintare PFA: 210 lei Bucuresti si Ilfov/ 290 lei alte judete
  • Autorizare la terti: 100 lei, In cazul in care nu se declara activitate la sediul social/ profesional sau sediul este gazduit pe cabinet de avocat sau activitate impune acest tip de autorizare (pe teren, ex. transport, constructii etc.)

Tarifele includ onorariu, TVA si taxele de la Registrul Comertului.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting 

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *