Cele 7 provocari pentru antreprenorii la inceput de drum

Cele 7 provocari pentru antreprenorii la inceput de drum Reinvent Consulting
Cele 7 provocari pentru antreprenorii la inceput de drum Reinvent Consulting

Inceputurile sunt insotite mereu de provocari, mai ales atunci cand incepi o afacere. Cele 7 provocari pentru antreprenorii la inceput de drum:

1. Renuntarea la o alta cariera/ loc munca/ proiecte

Chiar daca te gandesti ca le poti face pe toate (si unii chiar pot), realitatea confirma faptul ca atunci cand demarezi o afacere noua este nevoie de dedicare si implicare totala (macar o perioada) pentru a o face sa mearga.

Cea mai mare provocare este sa risti, in ciuda instabilitatii financiare de la inceputul unei afaceri, sa ai curaj sa te aventurezi in aplicarea ideilor tale.

2. Surse de finantare

O afacere noua are nevoie de investitii si de timp ca sa se puna pe picioare si sa creasca. Asa ca pana sa inceapa vanzarile, un antreprenor la inceput de drum trebie sa aiba surse de finantare pentru a mentine business-ul pe linia de plutire pana in momentul in care afacerea incepe sa produca.

3. Echipa

Mai ales la inceput de drum, pana se formeaza afacerea si vezi ce anume functioneaza, ce activitati implica, ce personal iti trebuie, ce roluri pot fi suprapuse, poate fi foarte greu sa  gasesti oamenii potriviti. Cand formezi echipa, trebuie avut in vedere atat bugetul alocat fiecarei pozitii, cat si modul de integrare in echipa.

4. Viziune

Tu, ca si fondator al acestui business, trebuie sa fii stalpul afacerii, sa ai viziune si putere, motivatie sa sustii echipa. Trebuie sa  vii cu idei bune si de succes, trebuie sa gasesti solutii in lupta cu competitorii, trebuie sa depasesti obstacolele aparute in activitatea curenta, trebuie sa fii creativ, sa inovezi constant.

5. Avantul in necunoscut

Nimeni nu stie viitorul. Cat timp va exista afacerea? Vei avea clienti? Vei putea plati chirii, salarii, furnizori etc? Vei castiga suficient cat sa merite sa renunti la un loc de munca pentru antreprenoriat? Niciuna dintre aceste intrebari nu are un raspuns concret, pe care te poti baza, indiferent cat de sigur ai fi pe ideea ta. Raspunsurile se vor contura pe masura ce vei inainta in demararea si cresterea afacerii tale…

6. Reguli si organizare

Fara reguli si organizare totul va fi un haos, mai ales in ceea ce priveste lucrul cu oamenii. Va trebui sa stabilesti reguli de munca, proceduri, ce are fiecare de facut, ce este voie si ce nu. Va trebui sa verifici in permanenta cum decurg lucrurile, pentru a odata bine puse la punct, afacerea are doar de castigat. Organizarea este esentiala.

7. Decizii

Sa iei continuu decizii poate fi stresant.  Noii antreprenori sunt fortati sa ia decizii zilnic, de la cele mari, care afecteaza firma, pana la cele mai mici, care tin cateva ore.

Va interveni stresul si oboseala, dar nimeni in afara de tine nu poate decide viitorul afacerii tale! Nimic nu se face fara sacrificii, insa momentul in care privesti in urma si vezi evolutia in bine, merita tot efortul!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *