Marca, sigla, logo, brand – care e diferenta? E vreo diferenta?

Marca, sigla, logo, brand - care e diferenta_ E vreo diferenta_ Reinvent Consulting
Marca, sigla, logo, brand – care e diferenta_ E vreo diferenta_ Reinvent Consulting

In  limbaj curent, firmele folosesc expresii precum „marca/sigla inregistrata” sau „logo propriu” pentru a desemna originalitatea unui produs sau a unui serviciu.

In timp ce multi oameni considera ca  brandul este un logo,  o marca, adevarul este ca brandul e ceva mai mult decat acestea. Un brand include increderea consumatorilor si loialitatea acestora, asteptarile lor si asigurarea ca promisiunile vor fi tinute.

Dar, din punct de vedere juridic, termenii „sigla” si „logo” nu se regasesc in nici un act normativ.

Tehnic vorbind, pe baza acestui considerent este gresit sa afirmi ca o societate este proprietara unei sigle protejate.

Legislatia in materie de proprietate industriala, respectiv Legea nr.84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, face referire doar la inregistrarea unei marci atunci cand desemneaza o denumire ce poate fi sau nu insotita de un element figurativ.

Aceeasi confuzie se poate realiza si in cazul brand-ului.  Un brand nu poate fi supus unei protectii juridice, intrucat lista produselor si serviciilor nu se poate inregistra; protectie nu poate fi conferita decat denumirii si/sau elementului figurativ care insoteste anumite produse sau servicii.

Cum va poate ajuta Reinvent Consulting?

Inregistrare marca OSIM: 550 lei onorariu – marca alb-negru, 1 singura clasa

  • Pentru marca color se adauga suma de 100 lei.
  • Pentru clasa suplimentara se adauga suma de 100 lei.
  • La tarifele de mai sus se adauga taxele OSIM, calculabile in functie de cazul specific al clientului (fara element figurativ, element color, element alb-negru, numar de clase).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *