Rubrica de Marti: Intreaba un Expert! Despre infiintarea unei firme de catre un cetatean strain

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui SRL de catre un cetatean strain.

Domnul Anton Basarov intreaba:

“Buna ziua,

In cazul in care nu am cetatenie romana, dar am rezidenta aici, pot infiinta o firma? Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Fie ca aveti resedinta permanenta in Romania, sau nu, puteti infiinta o firma in Romania. Fie ca este vorba despre cetateni romani stabiliti in alte state care si-au redobandit cetatenia sau e vorba despre cetateni straini, fara resedinta in Romania, oricine poate infiinta un SRL pe baza urmatoarelor acte:

  • Pasaport – copie;
  • Declaratie pe propria raspundere (data la un notar din Romania sau alta tara) prin care se declara lipsa datoriilor fata de statul de origine si statul roman, precum si adresa exacta a resedintei (in Romania sau alte state).

Aceste doua documente sunt suficiente pentru orice cetatean strain sau cu resedinta in Romania, in procedura de infiintare a unui SRL.

Acte necesare infiintare firma cetatean strain:

  • copie pasaport/ buletin asociat;
  • 3-5 variante de denumire pentru viitoarea dumneavoastra societate;
  • codurile CAEN pe care doriti sa le desfasurati, din care un cod trebuie sa reprezinte activitatea principala/ lista activitatilor dorite. Codurile le puteti alege impreuna cu un consultant
  • dovada sediului social (contract de inchiriere, vanzare-cumparare, act de proprietate, etc + copii C.I proprietari), daca sediul e la dvs;
  • acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, daca sediul va fi la apartament.

In cazul in care doriti sa va oferim ajutor in infiintarea societatii dumneavoastra, tarifele noastre sunt:

  • infiintarea SRL cu asociat unic cetatean strain:  850 RON pentru Bucuresti-Ilfov (toate taxele incluse: onorariu, taxe ONRC si TVA), si, in situatia in care doriti, 100 RON pentru autorizarea la terti (daca nu declarati activitate la sediul social) sau deschiderea suplimentara a unui punct de lucru.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *