UPDATE Registrul Comertului! PFA sau II radiat din oficiu pentru depasire coduri CAEN? Se poate infiinta firma cu acelasi CUI!

 PFA sau II radiat din oficiu pentru depasire coduri CAEN_ Se poate infiinta fima cu acelasi CUI! Reinvent Consulting
PFA sau II radiat din oficiu pentru depasire coduri CAEN_ Se poate infiinta fima cu acelasi CUI! Reinvent Consulting

UPDATE Registrul Comertului! PFA-urile/ II-urile radiate din oficiu pentru depasire coduri CAEN: se poate infiinta firma sa aiba acelasi CUI! 

La dosarul de infiintare se adauga copie dupa vechiul CUI! Practic firma radiata din oficiu  poate fi “reinviata” cu acelasi cod CUI avut anterior!

Conform Legii 182/ 2016, din martie 2019, Registrul Comertului a radiat din oficiu PFA-urile care aveau mai mult de 5 clase CAEN si II-urile care depaseau 10 clase CAEN. 

Firmele in cauza au avut la dispozitie 3 ani pentru a redresa situatia mai sus mentionata, insa, multe  dintre ele au ajuns radiate, pentru ca nu au radiat codurile CAEN conform limitei impuse de legea de mai sus.

Baza legala: Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Conform datelor Registrului Comertului, doar pe zona Bucuresti-Ilfov, in categoria entitatilor juridice care necesita minimizarea codurilor CAEN se regaseau 2472 PFA-uri si 282 II-uri.

In cazul in care va regasiti in situatia expusa si firma deja a fost radiata din oficiu, din pacate, singura solutie juridica este sa infiintati o firma noua la Registrul Comertului: PFA, II sau SRL.

Conditie: sa nu existe fapte inscrise in cazierul fiscal.

Acte necesare infiintare PFA/ II:

  • copie carte de identitate;
  • lista codurilor CAEN/ activitatilor care vor fi realizate prin intermediul PFA. Puteti identifica codurile CAEN cu ajutorul unui consultant;
  • copie diploma/ atestare profesionala/ certificat/ adeverinta angajator, etc. care sa demonstreze ca aveti expertiza in domeniul de activitate in care doriti sa activati ca PFA.
  • contractul de la apartament/ casa/ spatiul care va fi sediul social + C.I proprietari – ambele in copie; (daca sediul e la dvs)
  • daca vreti codul CUI anterior radierii din oficiu – copie certificat inregistrare vechi.

Cum va pot ajuta expertii Reinvent Consulting?

  • Infiintare SRL asociat unic: 350 RON Bucuresti si Ilfov/ 450 RON alte judete
  • Infiintare SRL-D: 210 lei Bucuresti si Ilfov/ 310 lei alte judete
  • Infiintare PFA: 210 lei Bucuresti si Ilfov/ 290 lei alte judete
  • Autorizare la terti: 100 lei  (in cazul in care nu se declara activitate la sediul social/ profesional sau sediul este gazduit pe cabinet de avocat sau activitate impune acest tip de autorizare, pe teren, ex. transport, constructii etc.)

Tarifele includ onorariu, TVA si taxele de la Registrul Comertului.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *