MOTIVATIA nu cade din cer…ca ploaia! 5 pasi ca sa faci lucrurile sa se intample!

_MOTIVATIA nu cade din cer...ca ploaia! 5 pasi ca sa faci lucrurile se se intample! Reinvent Consulting
_MOTIVATIA nu cade din cer…ca ploaia! 5 pasi ca sa faci lucrurile se se intample! Reinvent Consulting

MOTIVATIA nu cade din cer…ca ploaia! De multe ori vrei sa te apuci sa faci un lucru, amani iar si iar, asteptand sa vina acel moment in care sa simti ca poti face totul la superlativ? Sa simti motivatia la cote superioare? Hmm…se pare ca aceasta nu vine intotdeauna, asa cum credem noi. Motivatia nu e constanta, entuziasmul mai scade, revine iar…

Si pentru nu a sta si a astepta ca ceva sa se intample sau nu, iata o noua abordare, 5 pasi prin care faci lucrurile sa fie facute:

Pas 1: PRIORITIZEAZA!

Fa-ti lista cu ce ai de facut si chiar daca simti si uneori chiar asa este, ca nu iti ajunge timpul, incepe intotdeauna cu ce este mai important si mai urgent din lista. Cand vine timpul fiecarui lucru, acesta va fi indeplinit.

Imparte actiunile in mini-actiuni, acolo unde este cazul si se poate.

Pas 2:  IA-TI UN ANGAJAMENT SI TINE-TE DE EL!

Ti s-a intamplat sa adaugi lucruri de facut pe lista ta si sa ajungi sa nu le realizezi?

Tocmai de aceea este foarte important ca dupa ce stabilesti ordinea importantei fiecarui lucru din lista, sa faci un program de realizare al acestora. Sa stabilesti ce anume din lista vrei sa faci zilnic, saptamanal, lunar etc.

Si acum partea mai grea, tine-te de acel program, ia-ti angajamentul ca vei face ce ti-ai propus pe lista zilnica de activitati. Aici intervine perseverenta si disciplina.

Poate iti vine greu si trebuie sa te fortezi sa te concentrezi, dar din moment ce incepi o activitate…vei reusi sa o si finalizezi. Secretul consta sa gasesti minumul de energie sa incepi.

Pas 3: NU STA PE GANDURI, ACTIONEAZA!

Munca nu e intotdeauna placere. 🙂

Cu cat stai mai mult sa te gandesti iar si iar la ce ai de facut, cu atat mai greu iti va veni sa demarezi actiunea. Asa ca, apuca-te de treaba!

E ca atunci cand te trezesti dimineata si vrei sa lenevesti. Cu cat amani momentul trezirii, cu atat mai lipsit de energie vei fi in a incepe o noua zi.

Mintea trebuie pusa pe pilot automat. Gandurile legate de efortul in indeplinirea unei sarcini pot fi mai istovitoare decat actiunea in cauza. Asa ca: nu mai sta sa te gandesti, actioneaza!

Pas 4: FA-TI O RUTINA – de munca!

Rutina nu inseamna plictiseala. Inseamna crearea conditiilor care sa te ajute sa intri in starea de a te apuca de munca. 

Fa o cafea, bucura-te de ea in timp ce iti citesti mailurile. Pune muzica preferata in timp ce incepi primele activitati.

Pune telefonul pe silentios, daca asta te va intrerupe.

Ideea e ca trebuie sa te deconectezi de mediul inconjurator si sa iti aloci acel timp pentru a face acel ceva. Fara factori disturbatori!

Pas 5: CREEAZA MOMENTUL!

Cand ai agenda zilei plina, cu ce incepi prima data? Cand vezi o lista lunga de activitati si te simti complesit, ce trebuie sa faci?

Daca se poate, imparte actiunile mari in mini-actiuni si incepe cu ce este mai important.

Daca incepi cu pasi mici, usor, usor agenda zilei se va rezolva, si sarcinile incep a fi debifate.

Un truc psihologic este acela de a incepe cu taskuri mici, pentru ca ele par mai usoare si faptul ca vor fi realizate, ofera mintii sentimentul de succes, de usurare.

Si uite asa…din aproape in aproape, agenda zilei va fi acoperita.

Ca si concluzie, imagineaza-ti cate poti realiza daca nu stai si astepti sa te loveasca motivatia, ci actionezi.

Este minunat sa simti acel impuls de energie si entuziasm, dar daca nu vine? Pierzi timp. Asa ca nu astepta, motivatia vine sau nu. Actioneaza si fa lucrurile sa se intample!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 13 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsultin

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *