Ce nu ar trebui sa faca niciodata un antreprenor la inceput de drum

_Ce nu ar trebui sa faca niciodata un antreprenor la inceput de drum Reinvent Consulting
Ce nu ar trebui sa faca niciodata un antreprenor la inceput de drum Reinvent Consulting

Ce nu ar trebui sa faca niciodata un antreprenor la inceput de drum

1. NU TREBUIE sa le faci pe toate!

Este epuizant si oricat de bun ai fi profesional si mental vorbind nu ai cum sa acoperi toate aspectele. Chiar daca in acest business incepi singur, poti delega din sarcini catre o alta persoana, daca nu colaborator, macar din familie – gen vorbit la telefon, preluare comenzi, plata facturi, vorbit furnziori etc. Atunci cand munca se imparte, lucrurile devin mai usoare, mai clare.

2. NU amana luarea deciziilor!

Nu ai timp sa te gandesti zile intregi, piata se misca rapid, la fel si concurenta si chiar clientii. Nimeni nu sta o eternitate cautand oferte, oamenii nu au rabdare. Cauta, iar cel care raspunde imediat cerintelor are sanse marite sa fie si ales.

Pe baza informatiilor pe care le ai la dispozitie, ia orice hotarare obiectiv, pe fapte, nu inclina balanta pe partea emotionala. Faptele vorbesc altfel decat emotiile si convingerile tale. Invata sa iei decizii repede pentru a trece laactiune,  fara sa pierzi o resursa atat de utila precum timpul.

3. NU uita sa fii atent la CHELTUIELI!

Evita cheltuileile inutile. Fa o lista de chetuieli necesare luna de luna. Pastreaza banii necesari si abia apoi investeste. Multe afaceri dispar de pe piata pentru ca nu reusesc sa gestioneze cheltuielile.  O afacere la inceput de drum are nevoie de finante ca sa functioneze si sa creasca.

Chiar daca incepi sa ai incasari, ai grija cum folosesesti acei bani. Stai departe de cheltuileile inutile.

4. NU UITA de concurenta!

Piata e impartita in multi actori! Fii cu ochii pe ei, pentru ca ei sigur sunt cu ochii pe tine! Orice nou intrat pe piata este o amenintare. Verifica ceea ce fac competitorii tai, aliniaza-te lor si diferentiaza-te prin ce poti face tu mai bun pentru clienti, de exemplu, comunicare exemplara, test, livrare gratuita, ajutor la montaj  etc.

5. NU te sfii sa alegi echipa potrivita si SA RENUNTI la persoanele nepotrivite!

Este afacerea ta asa ca esti liber sa alegi persoanele potrivite sa lucreze in acest proiect. Nu este o sarcina usoara alegerea si gasirea persoanei potrivite, insa totodata trebuie sa fii suficient de hotarat sa stii cand si cum sa pui capat colaborarilor cu persoane nepotrivite! Oamenii fac 90% din succesul unei afaceri, tu esti antreprenorul, tu platesti, tu ai responsabilitati, nu sta dupa oricine. Investeste in oameni competenti, de incredere. Castiga-le increderea si respectul.

6. NU UITA sa INVESTESTI in imagina ta si a brandului tau!

Imaginea ta este perceputa ca si imaginea afacerii tale. Comportamentul tau, reputatia ta afecteaza compania ta. Ai grija sa iti construiesti o imagine impecabila bazata pe respect, profesionalism, corectitudine. Oamenii vorbesc, recomanda…Sa fii antreprenor este o arta. Arta de a vinde si a te vinde!

7. NU UITA sa PLANIFICI!

Nu lasa totul la voia intamplarii! Invata ca e necesar ca tu sa ai controlul! Sa stii ce ai de plata, cand, ce ai de facut, unde, cu cine, ce se intampla in piata, ce decizii trebuie luate, cum se aplica etc.

Alege Reinvent Consulting pentru serviciul de infiintare firma!

  • Infiintare SRL asociat unic: 350 lei Bucuresti si Ilfov/ 450 lei alte judete
  • Infiintare PFA: 210 lei Bucuresti si Ilfov/ 310 lei alte judete
  • Autorizare la terti: 100 lei – in cazul in care nu se declara activitate la sediul social/ profesional sau sediul este gazduit pe cabinet de avocat sau activitatea impune acest tip de autorizare (pe teren, ex. transport, constructii etc.)

Tarifele includ onorariu, TVA si taxele de la Registrul Comertului.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *