Extindere obiect de activitate sau adaugare cod CAEN – SRL si PFA

extindere obiect de activitate adaugare cod caen SRL PFA Reinvent Consulting
extindere obiect de activitate adaugare cod caen SRL PFA Reinvent Consulting

Articol actualizat aprilie 2020.

Dupa infiintare, antreprenorul, in functie de necesitati, poate opta pentru adaugare cod CAEN, adica extinderea  obiectului de activitate, fapt ce se poate realiza prin inregistrarea acestei mentiuni la Registrul Comertului.

Un cod CAEN este reprezentarea pe scurt a unui obiect de activitate. UN SRL are un obiect de activitate principal, iar ca obiecte secundare de activitate poate avea cat de multe doreste. Un PFA poate avea maxim 5 coduri CAEN.

Adaugare cod CAEN sau extindere obiect de activitate si autorizare  SRL

Documente necesare:

 • Certificatul de Inmatriculare – in original;
 • Certificatele constatatoare – in original;
 • C.I. asociat/ asociati – copii;
 • Act Constitutiv.

La Registrul Comertului se va inregistra mentiunea de extindere obiect secundar de activitate si se vor autoriza noile activitati. Se emite un certificat constator care atesta includerea noului cod CAEN in activitatile pe care entitatea juridica le poate desfasura.

O activitate se autorizeaza la sediul social, la punctul de lucru sau la terti.

Detalii autorizare activitate – click aici!

Adaugare coduri CAEN sau extindere obiect de activitate si autorizare PFA

Documente necesare:

 • Certificatul de Inregistrare – in original;
 • Certificatele constatatoare – in  original;
 • C.I.– copie;

PFA este limitat la maxim 5 coduri CAEN, iar pentru fiecare obiect de activitate este necesar a se demonstra studiile/ calificarile sau experienta de minim 2 ani in domeniul respectivului cod CAEN care se adauga.

Insa, inainte de a incepe procedura de extindere obiect de activitate/ autorizare activitati, indiferent daca vorbim despre PFA sau SRL, te sfatuim sa analizezi anumite aspecte, si anume:

 • Obiectul principal – un singur cod CAEN care se stabileste la infiintarea firmei, care poate fi modificat ulterior printr-o mentiune la ONRC;
 • Obiectul secundar – pot fi incluse aici toate codurile CAEN si pot fi autorizate ulterior.

Impozitele si taxele sunt influentate de obiectele de activitate principale, de aceea este important sa le alegi cu grija. In privinta obiectelor secundare, unele dintre acestea nu sunt compatibile uneori cu obiectul principal.  In plus, unele activitati pot fi doar principale si exclusive, adica nu permit adaugarea de alte coduri CAEN la obiectul secundar de activitate.


Citeste si Modificare Obiect Principal de Activitate Registrul Comertului


Cum te poate ajuta Reinvent Consulting?

Reinvent Consulting iti vine in ajutor pentru a facilita orice neclaritate in privinta procedurii. Ne ocupam de redactarea si depunerea actelor la ONRC, tu nu trebuie decat sa alegi activitatile dorite, de restul ne ocupam noi. Fara cozi la Registru, documente eronate sau declaratii complicate!

Lista completa de tarife: CLICK AICI


Alte servicii REINVENT CONSULTING:

 INFIINTARI FIRME:

 OFERTA: Infiintare firma GRATUIT cu abonament de contabilitate achitat in avans pe 6 luni.

 • 150 RON/ luna – fara activitate, cu plata in avans pe 6 luni (900 RON);
 • 230 RON/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.380 RON);
 • 350 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (2.100 RON).

 GAZDUIRE SEDIU SOCIAL – orice sector Bucuresti

 • 6 luni – 65 euro + tva;
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.
 • In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare, se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).

 MODIFICARI ACTE FIRMA: onorariu de la 210 lei + taxe juridice.


Ramai Informat! Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!


Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *