Nu astepta nimic de la cei din jur! Cele 6 asteptari la care trebuie (chiar trebuie) sa renunti

_Nu astepta nimic de la cei din jur! Cele 6 asteptari la care trebuie (chiar trebuie) sa renunti !Reinvent Consulting
_Nu astepta nimic de la cei din jur! Cele 6 asteptari la care trebuie (chiar trebuie) sa renunti !Reinvent Consulting

Nu astepta nimic de la cei din jur! De ce ai (mai) face-o? Uitandu-te in trecut, observi cumva vreo parte pozitiva in asteptarile fata de o alta persoana ce nu au fost indeplinite? Cei care vor fi pe aceeasi lungime de unda cu tine, vor fi. Ceilalti nu. Si acum se pune punct, nu punct si virgula. 🙂

Viata e scurta si merita traita frumos! Asadar, fa toate eforturile pentru a reduce pe cat tine de dezvoltarea ta personala, factorii deranjanti.

Cele 6 asteptari la care trebuie (chiar trebuie) sa renunti:

1. Renunta la asteptarea ca oamenii sa fie asa cum crezi tu ca ei ar trebui sa fie.

Fiecare om este in felul sau, inclusiv tu. Respecta-i pe ceilalti pentru ceea ce sunt si nu pentru ce ai vrea tu sa fie. Multe persoane adopta anumite masti in societate, da fiecaruia libertatea de a se exprima si de a fi natural si unic. Asa vei cunoaste omul cu adevarat, cu bune si cu rele, fara surprize neplacute! 🙂

2. Renunta la asteptarea ca toata lumea sa te placa.

Nu toti te vor placea, indiferent de ce vei face sau ce vei zice. Cu cat accepti mai repede aceasta realitate, cu atat iti va fi mai bine (psihic si emotional).  Mereu se va gasi cineva sa te critice. Lasa-l. Gura lumii e ca moara de vant…Tu ai altele de facut. Zambeste, ignora, ce rost are sa te incarci cu energie negativa, mergi in fata. 🙂

3. Renunta la asteptarea ca ceilalti sa stie ceea ce gandesti.

Comunica clar ceea ce vrei de la ceilalti. Exprima-te. Si lasa si pe cel de langa tine sa o faca. De multe ori apar frustari pentru ca nu reusim sa spunem clar ce ne deranjeaza si de ce. Celalalt nu va ghici, trebuie sa auda. Nu e usor sa faci mereu primul pas in arta dialogului, dar daca spui ce gandesti, elimini multe posibile cauze de conflict, resentimente, neintelegeri. Asa ca, renunta la asteptarea de a crede ca toti stiu ce simti, ce ai in cap. Nu stiu. Spune-le tu. Fara sa astepti empatie sau orice reactie.

4. Renunta la asteptarea de a fi primi mai mult respect decat iti oferi tu insuti.

Adevarata forta vine din interior. Buturuga mica rastoarna carul mare…exprima destul de bine forta interna. Nu ai nevoie de iubirea, respectul sau atentia nimanui. Respecta-te si iubeste-te pe tine in primul rand, incearca sa fii un om corect, natural, sa te simti liber, sa te simti tu insuti si respectul celor care te plac va veni automat. Ceilalti se incadreaza la punctul nr. 2. 🙂

Daca te simti bine cu tine si cu actiunile tale, se va vedea clar. Cand esti bucuros vei reflecta in afara, cand te simti ok, toti si totul in jur va fi ok.

5. Renunta la asteptarea ca oamenii sa se schimbe.

Oamenii se schimba daca si cand vor ei.  Atunci cand incerci sa schimbi pe cineva, de cele mai multe ori acesta va ramane la fel, dar daca schimbi modul de a vedea lucrurile si felul in care reactionezi, atunci sigur vei declansa in cealalta persoana un alt tip de comportament. O schimbare.

6. Renunta la asteptarea ca cei din jur sa te aprobe.

Daca esti un om hotarat care stie ce vrea de la viata, de ce ai avea nevoie de aprobare si validare de la ceilalti? Culege de la ceilalti ce ti se pare tie de folos, insa ia decizii ascultand vocea ta interioara.

Indrazneste sa fii tu insuti, sa-ti urmezi calea ta, intr-o lume care te vrea standardizat.

Ia lucrurile asa cum vin, nu astepta nimic de la nimeni!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 13 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *