Limbajul Trupului: arta de a citi dincolo de cuvinte! Identifica minciuna.

Limbajul Trupului_ arta de a citi dincolo de cuvinte! Identifica minciuna. Reinvent Consulting
Limbajul Trupului_ arta de a citi dincolo de cuvinte! Identifica minciuna. Reinvent Consulting

Limbajul Trupului: arta de a citi dincolo de cuvinte!

Cuvintele pot ascunde adevarul, dar daca stii cum sa interpretezi limbajul trupului poti vedea daca ceea ce ti se spune este real sau nu. Asta deoarece la nivel inconstient, corpul transmite anumite mesaje non-verbale, chiar fara sa vrea. Invata sa le citesti!

Ce trebuie sa urmaresti:

  • ZAMBETUL – deosebeste zambetul fals de cel real!

Atunci cand vezi un zambet, atentia nu trebuie sa ti se indrepte catre gura, ci catre ochii!

In cazul unui zambet real, ochii se ingusteaza, obrajii se ridica, colturile gurii sunt trase in sus. Zambetele reale nu apar la comanda pe fata (ca la teatru) si sunt mai lente decat cele prefacute.

In cazul unui zambet fals, colturile gurii raman orizontale sau trase in jos. Muschii fetei si ai gurii raman contractati. Totodata,  pot fi evidente mici  asimetrii intre partea stanga si partea dreapta a fetei. Zambetul fals  arata dintii de jos, pe cand cel real implica miscarea muschilor fetei in sus, ceea ce nu permite afisarea intregii danturi!

In cazul unui zambet liniar, cu buzele intinse de-alungul fetei formand o linie dreapta, gura inchise, persoana in cauza incearca sa ascunda ceva.

  • OCHII

Un indiciu al minciunii poate fi clipitul rapid, de 4-5 ori mai rapid ca de obicei. Atentie, acesta este un semnal si al starii de tensiune, de aceea limbajul trupului si microexpresiile se interpreteaza in ansambul general, corelat cu celalalte, nu individual.

In ceea ce priveste miscarea ochilor, daca cel care ne transmite mesajul priveste spre stanga, inseamna ca isi aminteste ceva, daca se uita spre dreapta insemna ca fabuleaza, compune, inventeaza.

  • BUZELE – usor de observat si de interpretat starea persoanei

Cand cineva este sub presiunea stresului, buzele se subtiaza. Cu cat stresul este mai mare, cu atat se subtiaza mai mult. Cand buzele dispar complet, atunci stresul emotional este foarte mare. Acestea este un mecanism inconstient de calmare.

  • POZITIA CAPULUI

Daca cui cuiva o intrebare si acesta da capul inapoi sau il suceste brusc, este posibil ca raspunsul sa nu fie adevarat. cineva intoarce brusc capul sau il da inapoi cand ii pui o intrebare, este posibil sa urmeze o minciuna

  • ATINGEREA FETEI

Inconstient, multe persoane atunci cand nu spun adevarul isi duc mana la nas, isi acopera gura sau se scarpina in cap.

In limbajul non-verbal, printre  indiciile de mascare a adevarului sunt cele trei gesturi de acoperire a gurii, urechilor sau ochilor.

Daca o persoana primeste vesti proaste,  de cele mai multe ori isi acopera fata cu mainile, instinctiv pentru a bloca simbolic contactul cu ceea ce tocmai a aflat.

Daca cel care vorbeste isi acopera gura, sansele ca acesta sa nu spuna adevarul sunt crescute. Daca cel care asculta isi acopera gura, nu crede in ceea ce aude.

  • VOCEA

Daca in cadrul comunicarii, timbrul vocii se schimba subit, din lent devine rapid, posibil ca in acel moment sa se fi strecurat un neadevar.

  • MAINILE

Palmele ascunse sunt similare gestului de acoperire a gurii. Cei care mint isi ascund palmele, isi tin mainile in buzunare.

  • PICIOARELE

Cei care comunica un mesaj fals, tind sa aiba partea de sus a corpului aplecat spre interlocutor, iar picioarele stau mai departe, inconstient par sa se indeparteze. Este un instinct de fuga.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 13 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *