Cunoaste-ti UMBRA! Daca te enerveaza o persoana, atunci te enerveaza o parte din ea – prezenta si in tine.

Cunoaste ti umbra Reinvent Consulting
Cunoaste-ti umbra Reinvent Consulting

Daca te enerveaza o persoana, atunci te enerveaza o parte din ea – prezenta si in tine. O parte de care nu esti prea mandru/ mandra si pe care ai fi vrut-o altfel. Te afecteaza.

Cunoaste-ti UMBRA, ca sa te cunosti pe tine!

Daca suntem atenti sa vedem ce anume ne enerveaza la alti oameni, avem sansa se ne cunoastem mai bine. Daca vedem ca cineva face ceva ce ne deranjeaza si noi simtim ca ne enervam, sau suntem dezamagiti, atunci in spatele acestor sentimente se gaseste ceva ce ne da un indiciu despre personalitatea noastra.

Reeactia negativa la un anumit comportament al altora indica o problema interioara. Atunci cand ii judecam pe altii, de fapt ne judecam pe noi. Chiar daca nu suntem constienti de asta!

Celebrul psihiatru Carl Jung a analizat in scrierile sale partea ascunsa a naturii umane: umbra. Aceasta umbra este de fapt…partea intunecata a cuiva. Dualitatea umana – bine, rau. Iar ceea ce este rau in noi poate fi cunoscut numai prin proiectia asupra cuiva.

Noi, inconstient, ne opunem acestei umbre. Doar daca o analizam si o aducem la suprafata putem lucra emotional asupra ei.

Cum? Cum sa te regasesti pe tine, sa lucrezi la ce anume te deranjeaza? Iesi din mediul tau obisnuit si proiecteaza ceea ce simti pentru altul asupra ta! Nu ne deranjeaza comportamentul unui om, ci reactia noastra la acest tip de comportament.

Deci, nu uita ca atunci cand ne enerveaza ceva la celalalt (furia, lacomia, agresivitatea, gelozia, invidia, aroganta etc.), cand aratam cu degetul spre el/ ea, de fapt aratam spre noi insine! 🙂

Recunoasterea si acceptarea umbrei este calea spre cunoasterea interioara a sinelui si arderea sentimentelor negative, evolutia noastra emotionala si spirituala. Asa vom deveni mai buni, mai umani, mai toleranti.

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 13 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *