Firmele primesc 5% sau 10% reducere din impozit pe profit si 10% din impozitul pe venit daca achita pana la 25 aprilie 2020

Firmele primesc 5% sau 10% reducere din impozit pe profit si 10% din impozitul pe venit daca achita pana la 25 aprilie 2020 Reinvent Consulting
Firmele primesc 5% sau 10% reducere din impozit pe profit si 10% din impozitul pe venit daca achita pana la 25 aprilie 2020 Reinvent Consulting

Minsterul Finantelor Publice a anuntat pe data de 26 martie 2020,  pe pagina de socializare a institutiei, faptul ca firmele care achita impozitul datorat pe trimestrul I al anului 2020, pana la data de 25 aprilie 2020, vor avea o bonificatie de 5% sau 10%, calculata din valoarea aferenta impozitului, fie ca  e vorba de impozit pe venit sau impozit pe profit.

  • Firmele platitoare de impozit pe profit vor avea o bonificatie de 5% sau 10% din impozitul pe profit. Marii contribuabili vor avea o bonificatie de 5%, in timp ce contribuabilii mici si mijlocii vor avea  o reducere a impozitului datorat cu 10%.
  • Microintreprinderile vor avea o bonificatie de 10% din impozitul pe venit.
  • Bonificatiile sunt prevazute si pentru afacerile din domeniul  turismului  si de alimentatie publica, privind impozitul specific unor activitati, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020.

Contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, beneficiaza de aceste bonificatii in conditiile in care achita impozitul datorat pentru trimestrul/ plata anticipata trimestriala pana la termenul scadent cuprins in perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.

Firmele stabilesc impozitul pe profit/ impozitul pe veniturile microintreprinderilor, de plata, prin scaderea din impozitul datorat a bonificatiei calculata potrivit actului normativ aprobat.

In ceea ce priveste platitorii de impozit pe profit, bonificatia calculata potrivit actului normativ aprobat, se inscrie in mod distinct in declaratia anuala de impozit pe profit.

Sursa informatii: Ministerul Finantelor Publice – https://www.facebook.com/mfpromania/

Important! ACTIVITATEA REINVENT CONSULTING continua in contextul coronavirus! TOTUL se depune exclusiv online, in baza semnaturii electronice pe care o detinem, in conditiile in care, timp de 30 de zile, Registrul Comertului nu mai accepta depuneri fizice la ghisee!

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

 REINVENT CONSULTING:

 INFIINTARI FIRME:

 OFERTA: Infiintare firma GRATUIT cu abonament de contabilitate achitat in avans pe 6 luni.

  • 150 RON/ luna – fara activitate, cu plata in avans pe 6 luni (900 RON);
  • 230 RON/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.380 RON);
  • 350 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (2.100 RON).

 GAZDUIRE SEDIU SOCIAL – orice sector Bucuresti

  • 6 luni – 65 euro + tva;
  • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
  • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.
  • In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare, se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).

 MODIFICARI ACTE FIRMA: onorariu de la 210 lei + taxe juridice.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *