Procedura de acordare a Certificatelor de Situatie de Urgenta, in contextul COVID-19

Procedura de acordare a Certificatelor de Situatie de Urgenta, in contextul COVID-19 Reinvent Consulting
Procedura de acordare a Certificatelor de Situatie de Urgenta, in contextul COVID-19 Reinvent Consulting

Procedura de acordare a Certificatelor de Situatie de Urgenta, in contextul COVID-19

Procedura anuntata in Ordinul ministrului Economiei nr. 791/2020 a fost publicata in Monitorul Oficial la data de 25.03.2020.

Cum se acorda firmelor Certificatele de Situatie de Urgenta (CSU)?

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri  acorda, pe baza de cerere acest certificat firmelor a caror activitate economica este oprita sau diminuata din cauza epidemiei de coronavirus. 

 • operatorii economici care isi intrerup activitatea total sau partial in baza deciziilor emise de autoritatile publice competente potrivit legii, pe perioada starii de urgenta decretate (in principiu la aceasta categorie se vor incadra hotelurile, restaurantele, cafenelele, institutiile de spectacole, etc. Guvernul urmeaza sa publice in zilele urmatoare o lista cu codurile CAEN pentru care se va aplica facilitatea)
 • operatorii economici care isi reduc activitatea ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19, respectiv inregistreaza o diminuare a incasarilor cu un procent de minimum 25% fata de media incasarilor din perioada ianuarie-februarie 2020.

Aceasta solicitare se face doar online, pe platforma http://prevenire.gov.ro.

Eliberarea certificatelor se va face in mod automat, electronic, dupa verificarea de catre sistem a solicitarii.

Tipuri certificate de urgenta

 • Tip 1 – ALBASTRU –  pentru operatorii economici care solicita aeliberarea acestuia in baza declaratiei pe proprie raspundere, din care reiese intreruperea totala sau partiala a activitatii, ca urmare a deciziilor emise de autoritatile publice competente, potrivit legii, in perioada Starii de Urgenta declarate.
 • Tip 2 – GALBEN – pentru operatrii economici care solicita eliberarea acestuia  in baza declaratiei pe proprie raspundere, din care reiese  scaderea incasarilor in luna martie 2020, cu un procent de minim 25% fata de media incasarilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Citeste si: Masuri privind acordarea somajului tehnic – proceduri ANOFM si conditii!

Certificatele de Situatie de Urgenta vor fi necesare pentru:
 • obtinerea de facilitati/masuri de sprijin din partea institutiilor publice;
 • renegociere  contracte comerciale.

Documente necesare obtinere:

 • Datele de identificare;
 • Declaratia pe proprie raspundere a reprezentantului legal, prin care acesta atesta ca toate informatiile si documentele care stau la baza cererii pentru obtinerea certificatului sunt conforme cu realitatea si respecta legislatia in vigoare raportat la tipul de certificat solicitat (cu referire la inchiderea totala sau partiala a activitatii, sau la diminuarea incasarilor, in cuantumul indicat);
 • Solicitantii care nu sunt inregistrati la Oficiul Registrului Comertului furnizeaza  informatiile si documentele indicate la alin (1) si documente privind autorizarea activitatii.

Atentie!

 • Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri elibereaza CSU doar pe perioada existentei Starii de Urgenta in Romania
 • Certificatele sunt valabile fara semnatura si stampila, iar verificarea acestora se poate efectua pe platforma http://prevenire.gov.ro/, dupa serie si numar.

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

REINVENT CONSULTING – alaturi de antreprenori! 
Ne ocupam de intocmire si depunere dosar somaj tehnic la  ANOFM si AJOFM-uri. 

Important! ACTIVITATEA REINVENT CONSULTING continua in contextul coronavirus! TOTUL se depune exclusiv online, in baza semnaturii electronice pe care o detinem, in conditiile in care, timp de 30 de zile, Registrul Comertului nu mai accepta depuneri fizice la ghisee!

 REINVENT CONSULTING:

 INFIINTARI FIRME:

 OFERTA: Infiintare firma GRATUIT cu abonament de contabilitate achitat in avans pe 6 luni.

 • 150 RON/ luna – fara activitate, cu plata in avans pe 6 luni (900 RON);
 • 230 RON/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.380 RON);
 • 350 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (2.100 RON).

 GAZDUIRE SEDIU SOCIAL – orice sector Bucuresti

 • 6 luni – 65 euro + tva;
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.
 • In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare, se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).

 MODIFICARI ACTE FIRMA: onorariu de la 210 lei + taxe juridice.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *