Documente ce se pot trimite si primi online de la Registrul Comertului sau ANAF, pe perioada starii de urgenta

ONRC si ANAF stare de urgenta Reinvent Consulting
ONRC si ANAF stare de urgenta Reinvent Consulting

Documente ce se pot trimite sau primi online de la Registrul Comertului sau ANAF, pe perioada starii de urgenta.

In contextul epidemiologic actual, pe perioada starii de urgenta, modalitatea de trimitere si primire online a documentelor la Registrul Comertului si Anaf este detaliata mai jos.

Registrul Comertului

 • Infiintarile firmelor (SRL, PFA, II, IF) se pot inregistra online folosind portalul https://portal.onrc.ro;
 • Tot pe acest portal se face si rezervarea denumirii firmei;
 • Pentru a obtine informatii despre firme, stadiu dosare depuse, constatatoare online etc., prin sistemul InfoCert, nu va fi nevoie de semnatura electronica;
 • Toate inregistrarile de mentiuni la Registrul Comertului se fac exclusiv online, se trimit actele necesare fie pe portalul mai sus mentionat, fie folosind adresele de e-mail comunicate pe site-ul institutiei (www.onrc.ro, sectiunea Contact – Reteaua ONRC).

Atentie! Aceste demersuri se pot face doar insotite de o semnatura electronica (bazata pe un certificat digital calificat).

ANAF

 • ANAF a demarat un proces de digitalizare a serviciilor sale;
 • Ghiseul virtual va fi functionabil si pentru entitatile juridice – Sistemul national electronic de plata online a obligatiilor de plata catre bugetul general consolidat SNEP, ca parte componenta a Sistemului electronic national SEN, prin care se vor putea plati taxele si impozitele utilizand cardul bancar;
 • Depunerea declaratiilor se poate face online in Spatiul Privat Virtual, SPV;
 • In relatia cu Trezoreria statului, firmele care au deschis cont in SPV, au posibilitatea sa completeze un formular – Ordin de plata mutiplu electronic, care se poate descarca de pe siteul Ministerului de finante si sa il depuna online prin serviciul Depunere declaratii.  Ulterior depunerii documentului, sistemul genereaza o recipisa daca ceea ce s-a transmis este acceptat sau respins;
 • Solutionarea la distanta a solicitarilor contribuabililor de catre 900 de inspectori, care au acces la bazele de date necesare desfasurarii unor activitati specifice (ex. certificate de atestare fiscala, rambursari TVA, alte categorii de solicitari).

 REINVENT CONSULTING:

 INFIINTARI FIRME:

 OFERTA: Infiintare firma GRATUIT cu abonament de contabilitate achitat in avans pe 6 luni.

 • 150 RON/ luna – fara activitate, cu plata in avans pe 6 luni (900 RON);
 • 230 RON/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.380 RON);
 • 350 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (2.100 RON).

 GAZDUIRE SEDIU SOCIAL – orice sector Bucuresti

 • 6 luni – 65 euro + tva;
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.
 • In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare, se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).

 MODIFICARI ACTE FIRMA: onorariu de la 210 lei + taxe juridice.

Important !!!

Activitatea REINVENT CONSULTING continua in regim adaptat contextului actual.

Depunerea documentelor la institutiile cu care lucram se face online, in baza semnaturii electronice pe care o detinem.

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Related Posts