Infiintari Asociatii si Fundatii

   Click aici pentru varianta in Limba Engleza a paginii.


Infiintari de Asociatii si Fundatii

In conformitate cu Ordonanta nr. 26 din 2000, persoanele fizice si/sau juridice care doresc sa desfasoare activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial, pot constitui Asociatii sau Fundatii.

Asociatia se constituie de catre trei sau mai multe persoane fizice si/sau juridice si dobandeste personalitate juridica prin inscrierea in Registrul asociatiilor si fundatiilor de la judecatoria in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul.

Patrimoniul initial al asociatiei sau al fundatiei

Patrimoniul initial al asociatiei este in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie si consta din aportul in natura si/sau in bani al asociatilor.
Dupa dobandirea personalitatii juridice, patrimoniul in numerar initial al asociatiei poate fi utilizat.

In conformitate cu aceeasi ordonanta amintita, fundatia poate fi infiintata de una sau mai multe p

ersoane care, in baza unui act juridic intre vii ori pentru cauza de moarte, constituie un patrimoniu afectat, in mod permanent si irevocabil, realizarii unui scop de interes general sau, dupa caz, comunitar.
Patrimoniul initial al fundatiei trebuie sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei, acesta putand sa includa bunuri in natura sau sume in numerar.

Documentele necesare infiintarii unei asociatii sau fundatii

Documentele necesare infiintarii unei asociatii sau fundatii sunt urmatoarele:

 • cartile de identitate ale membrilor fondatori ai asociatiei/fundatiei,
 • dovada sediului social al asociatiei/fundatiei,
 • acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor – daca este cazul,
 • dovada patrimoniului initial al asociatiei/fundatiei,
 • cazierul fiscal al membrilor fondatori.

De la caz la caz, mai pot fi necesare si alte documente.

Consultanta privind infiintarea unei asociatii sau a unei fundatii. Gazduire de sedii.

Echipa Reinvent Consulting va sta la dispozitie cu asistenta specializata in domeniu si cu servicii de gazduire a sediilor (in cazul in care intampinati dificultati cu asociatia de proprietari/vecinii ori daca nu detineti un spatiu unde sa inregistrati asociatia/fundatia)!
Un consultant specializat pe infiintarea de asociatii/fundatii va va sta la dispozitie pentru:

 • rezervarea denumirii asociatiei/fundatiei,
 • completarea cererii de inregistrare si redactarea celorlalte documente din dosarul de infiintare a asociatiei/fundatiei: actul constitutiv, statutul, contractul de comodat,
 • plata taxelor judiciare,
 • depunerea dosarului si reprezentarea in fata judecatorului,
 • ridicarea si inmanarea documentelor care atesta infiintarea asociatiei/fundatiei.

Tarife gazduire sediu social ONG-uri:

 • 170 Euro – perioada 6 luni
 • 270 Euro – perioada 1 an + 1 AN GRATUIT !!!
 • 450 Euro – perioada 2 ani + 2 ANI GRATUIT !!!
 • 650 Euro – perioada 3 ani

Preturile de mai sus NU contin TVA.

Evidenta contabila pentru asociatii si fundatii

De asemenea, asiguram si servicii de evidenta contabila pentru asociatii si fundatii. Intrebati consultantul de oferta pentru aceste servicii!

Trebuie mentionat faptul ca, pentru infiintarea unui ONG exista doua etape: prima etapa este cea de la Judecatorie – unde se acorda personalitate juridica si se acorda un certificat de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, iar a doua etapa este cea de obtinere a certificatului de inregistrare fiscala. Si in cea de-a doua etapa se constituie un dosar ce se va depune la Administratia financiara in raza careia se afla sediul social al asociatiei/fundatiei. Aceasta etapa presupune costuri separate. Serviciul Financiar-Contabil Reinvent Consulting va sta la dispozitie si pentru acest serviciu.

Tarife infiintari asociatii sau fundatii

 • 1200 lei – Bucuresti si Ilfov
 • 1700 lei – alte judete.

Procedura pentru infiintare poate fi demarata sunand la tel. 021-318.69.60

One Comment


 1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_lazy_loading_enabled() in /home/reinvent/reinventconsulting-blog/wp-includes/pluggable.php:2761 Stack trace: #0 /home/reinvent/reinventconsulting-blog/wp-content/themes/redwaves-lite/functions.php(222): get_avatar('badeaviorel60@g...', 115) #1 /home/reinvent/reinventconsulting-blog/wp-includes/class-walker-comment.php(180): redwaves_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/reinvent/reinventconsulting-blog/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/reinvent/reinventconsulting-blog/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/reinvent/reinventconsulting-blog/wp-includes/class-wp-walker.php(371): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/reinvent/reinventconsulting-blog/wp-includes/comment-template.php(2094): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/reinvent/r in /home/reinvent/reinventconsulting-blog/wp-includes/pluggable.php on line 2761