Suspendare Firma

   Click aici pentru versiunea in Limba Engleza a paginii!


Suspendare activitate firma

Ca urmare a contextul economic dificil si a schimbarilor legislative privind impozitarea, multi dintre antreprenori au decis sa-si suspende activitatea si/sau cauta informatii in legatura cu aceasta.

Suspendarea (sau – in alti termeni – sistarea, ori intreruperea activitatii firmei) necesita o serie de formalitati la Registrul Comertului si la Administratia Financiara.

Intr-o prima etapa se va proceda la inregistrarea unei mentiuni la Registrul Comertului privind suspendarea activitatii societatii comerciale. Sunt necesare in acest sens urmatoarele documente:

  • copie C.I. asociat/asociati,
  • copie dupa certificatul de inregistrare al societatii,
  • stampila societatii,
  • toate certificatele constatatoare in original (daca ele exista; pentru sediul social, pentru punctul de lucru, pentru autorizatii la terti) in vederea anularii autorizatiilor de functionare,
  • plata onorariului si a taxelor de Registru. In cazul nostru, tariful cel mai bun va scuteste de drumuri si de nervii si timpul pierdut la Registru, de grija intocmirii actelor, de reprezentarea in fata judecatorului delegat. Pe cont propriu, cheltuielile (pretul, efortul, consecintele) pot fi mult prea mari.

Dosarul privind suspendarea activitatii va cuprinde si alte acte pe care vi le vom intocmi noi:

  1. Hotararea AGA/Decizia Asociatului Unic (dupa caz),
  2. Actul Aditional la Actul Constitutiv,
  3. Delegatia,
  4. Cererea de Inregistrare,
  5. Declaratie model.

Apoi, in termen de 5-10 zile lucratoare (pentru Bucuresti si Ilfov) din momentul in care avem documentele de la Dvs., va putem inmana Hotararea privind inregistrarea mentiunii la Registrul Comertului. Pentru celelalte judete, termenul de onorare a serviciului poate fi aflat la pagina dedicata.

Va faceti programari la numarul de telefon 021 318.69.60.

Dupa emiterea de la Registrul Comertului a Hotararii privind suspendarea activitatii societatii comerciale, trebuie completata si depusa la Administratia Financiara declaratia 010. Acest lucru este realizat chiar de catre Reinvent Consulting, daca sunteti clientul companiei noastre.

Durata suspendarii activitatii firmei

Perioada de suspendare a activitatii firmei poate fi cuprinsa intre 3 luni si 3 ani. In acest rastimp, evidenta contabila se tine la 3 luni, se depun declaratia 100 si declaratia 300(daca este cazul), iar societatea comerciala nu are voie sa faca nicio tranzactie. Recomandam inchiderea contului din banca al firmei. Bilanturile contabile, se vor depune in continuare, la 6 luni si un an.

Suspendarea activitatii in cazul unei societati comerciale cu salariati

In cazul in care societatea comerciala are salariati, se anunta la Inspectoratul Teritorial de Munca, printr-un act aditional, incetarea contractului de munca pe motivul suspendarii activitatii firmei.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro