4 motive sa-ti infiintezi firma printr-o companie de consultanta

Infiintarea firmei printr-o companie de consultanta

Infiintare firma Infiintarea unei firme prin intermediul unei companii de consultanta
Infiintare firma. Infiintarea unei firme prin intermediul unei companii de consultanta

Infiintarea societatii comerciale prin intermediul unei companii de consultanta are urmatoarele avantaje:

  1. Castigi timp
   Primul si cel mai important motiv sa apelezi la o firma specializata este timpul.
   Astfel eviti cele 6 cozi:

   • coada de la biroul de informare initiala
   • coada de la rezervarea de denumire
   • coada de la referent
   • coada de la casa
   • coada de la Registratura
   • coada de la ridicarea actelor firmei.

In termeni de timp, infiintarea unei societati presupune cel putin 4 zile (in total cca 30 de ore) petrecute la Registrul Comertului. (Este important sa retii ca nu vorbim despre termenul prevazut de lege pentru procedura de infiintare!) Pentru cei ce nu pot sa-si ia liber de la serviciu sau pur si simplu nu-si permit sa piarda acest timp, firmele de consultanta sunt colacul de salvare.

  1. Castigi bani

In definitiv, chiar prin faptul ca nu pierzi zecile de ore de care iti vorbeam mai devreme, castigi bani. Pentru ca timpul inseamna bani! Pe de alta parte, o companie de consultanta te va taxa la intreaga lucrare, oferindu-ti un intreg pachet de servicii in acest sens. Serviciile respective ar costa mai mult daca sunt platite fiecare in parte – ori asta este exact ceea ce se intampla la biroul de informare si consiliere de la Registrul Comertului, unde esti nevoit sa parcurgi demersul etapa cu etapa. Alegand o firma specializata, atentie! – cu un onorariu echitabil, nu va mai fi nevoie sa platesti separat pentru consilierea referitoare la completarea formularelor, pentru intocmirea actului constitutiv, pentru contractul de comodat etc. Per total, costul ar putea iesi mai mare daca faci demersul singur. Mai mult, firmele de consultanta – cel putin in ceea ce ne priveste – iti pot spune si care sunt notarii care au cele mai mici preturi, lucru pe care nu-l vei afla la Registrul Comertului. In al treilea rand, daca iti vei primi actele societatii comerciale in cel mai scurt timp cu putinta, inseamna ca vei putea incepe mai repede sa faci bani.

  1. Castigi siguranta

Alegand o societate de consultanta cu experienta, te vei asigura ca actele sunt bine intocmite si procedurile parcurse in mod corect. Astfel minimizezi riscul de a avea parte de intarzieri. Celor lipsiti de experienta li se poate intampla ca dosarul sa contina formulare incorect completate (ori in dezavantajul tau) sau sa mai aiba nevoie de anumite documente, ceea ce poate atrage dupa sine mai multe termene de amanare (unele de 5 sau chiar 7 saptamani). De exemplu, o simpla bifare gresita a unei casute pe fisa fiscala poate genera diferente imense la regimul de impozitare. Nu credem ca ar prinde bine cuiva asemenea greseli ori intarzieri.

  1. Scapi de multe griji si de foarte mult stress

Relevanta in acest sens ni se pare marturia unui jurist al unei societati comerciale care venise la Registru sa inregistreze un punct de lucru pentru compania la care lucra si care, desi cunostea in detaliu ce documente trebuie sa depuna si cum trebuie completate formularele, dupa ce a fost nevoit sa stea la rand o zi intreaga la ghiseul referentului si s-a certat cu alte persoane care pretindeau ca se afla la rand, a spus ca nu ar mai trece prin asta pentru nimic in lume, ci ar plati pe altcineva. Se intampla ca, desi vii la Registru de la orele 08.30, sa ai in fata ta o persoana cu multe dosare (au fost cazuri si de 12 dosare, de 20 si chiar de 35!) caz in care devine putin probabil sa reusesti sa depui dosarul in ziua respectiva si sa fii nevoit sa vii intr-o alta zi. Insa nu neaparat galagia si asteptarea sunt cele mai rele lucru, ci faptul ca lumea isi pierde uneori cumpatul si se ia la cearta.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *