Infiintari firme – Autorizatii.

Constituire societati comerciale – autorizatii. Infiintare firma – autorizatii

Constituiri societati comerciale - autorizatii
Constituiri societati comerciale – autorizatii. Infiintare firma – autorizatii

Pentru derularea oricaror activitati inscrise in obiectul de activitate al societatii comerciale, este nevoie de autorizare. Autorizatiile pot fi emise pentru sediul social, pentru activitate la terti, sau pentru activitatile desfasurate la punctul de lucru. Aceste autorizatii constituie o conditie de functionare si sunt specificate in certificatul constatator emis de catre Oficiul Registrului Comertului odata cu certificatul de inregistrare a societatii comerciale nou constituite, ori – separat de acesta – atunci cand se fac mentiuni la Registrul Comertului (de exemplu atunci cand se extinde obiectul de activitate). Pe certificatul constatator apar trecute activitatile autorizate si codurile acestora.

Sunt asociati care doresc sa-si infiinteze o societate comerciala si au trecut la obiectul secundar foarte multe activitati, dintre care intentioneaza sa desfasoare doar o mica parte. Ei bine, numai aceste activitati – ce urmeaza a fi desfasurate imediat – necesita autorizare. In caz contrar, desfasurarea activitatilor respective fara autorizare in acest sens va fi, mai devreme sau mai tarziu, sanctionata de autoritatile din diferite domenii, Directia Sanitar Veterinara (DSV), Directia de Sanatate Publica (DSP), Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), Agentia pentru Protectia Mediului (APM), care trimit inspectori in control. Amenzile nu merita riscul.

Autorizatiile de functionare nu sunt acelasi lucru cu autorizatiile si avizele care se obtin de la primarie sau de la ministere pentru anumite activitati (exemplu: pentru bar-restaurant, pentru plasarea fortei de munca etc. )

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *