Infiintare firma. Contractul de comodat pentru sediu social

Infiintare firma: Model de contract de comodat pentru sediu social firma

Servicii infiintari firme Gazduire a sediului social al firmei
Servicii infiintari firme Gazduire a sediului social al firmei

Cel mai folosit contract de comodat (acordarea unei folosinte cu titlu gratuit) este Contractul de Comodat pentru sediu social. La infiintarea unei societati comerciale, lipsa unui asemenea contract incheiat in mod valabil conduce la suspendarea procedurilor de constituire.

Contractul este necesar atunci cand nu exista un contract de locatiune sau un titlu de proprietate (in care cumparator sa fie societatea comerciala).

Incheierea acestuia este obligatorie si in situatia in care proprietar al imobilului este persoana fizica ce se regaseste si in componenta actionariatului societatii comerciale ce se constituie (sau deja constituita, dar care urmeaza sa foloseasca spatiul respectiv).

Trebuie mentionat faptul ca nu exista prevederi legale care sa stipuleze un termen minim sau maxim pentru care se incheie un astfel de contract. Insa, in ceea ce priveste termenul maxim trebuie avut in vedere existenta unei dispozitii care obliga proprietarul unui imobil ce face obiectul unui contract de comodat incheiat pe o perioada mai mare de 5 ani de zile sa initieze procedurile de intabulare pentru respectivul contract. Acesta este unul din motivele pentru care va recomandam ca durata de incheiere a unui contract de comodat sa fie pentru maxim 5 ani. Cele ale caror perioada depaseste termenul respectiv de 5 ani si sunt depuse la Oficiile Registrului Comertului raman a fi sau a nu fi aprobate de catre judecatorul delegat.

Obligatiile partilor, exceptand obligatia de plata, sunt asemanatoare cu cele ale unui contract de locatiune standard.

Reinvent Consulting va pune la dispozitie un astfel de model de contract de comodat sediu social, iar in situatia in care demersurile pentru infiintarea unei firme sunt intreprinse prin intermediul nostru, contractul de comodat va fi incheiat in mod gratuit.

Programarile le puteti face la numarul de telefon 021 318.69.60, iar preturile sunt cu cel putin 100-400 lei (RON) sub preturile practicate de concurenti.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

4 Comments

  1. DANIEL 23 December 2011 Reply
  2. Reinvent Consulting 9 January 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *