Dupa ce v-am aratat care sunt primii pasi dupa infiintarea unei firme, trebuie sa va informam si in legatura cu actele necesare dupa infiintarea acesteia.
In maxim 30 de zile de la data inmatricularii trebuie cumparate si inregistrate la Administratia Finantelor Publice urmatoarele registre:
- registrul unic de control – sunt necesare unul pentru sediul social si cate unul pentru fiecare sediu secundar/punct de lucru
- registrul de evidenta fiscala – pentru societatile platitoare de impozit pe profit
De asemenea, in 30 de zile de la data deschiderii oricarui punct de lucru, acesta va trebui inregistrat printr-o declaratie de sediu secundar la Administratia Finantelor Publice.
Daca sunteti microintreprindere si deci platitor de impozit pe venit, si doriti sa va pastrati in continuare aceasta optiune, atunci este necesar ca in maxim 60 de zile de la data inmatricularii sa inregistrati cel putin un contract de munca pe societate.
Actele contabile trebuie aranjate si indosariate pe fiecare luna calendaristica, si prezentate pentru a fi inregistrate in contabilitate. Acestea ar trebui sa includa in mod normal: facturi si chitante primite, atat pentru marfa, cat si pentru alte cheltuieli, NIR-urile aferente facturilor de marfa, facturi si chitante emise (exemplarul rosu – pentru cele personalizate), rapoartele fiscale generate de casa de marcat pentru fiecare zi a lunii, precum si raportul fiscal lunar, dispozitii de plata/incasare, extrasele de cont pe luna respectiva, ordine de plata, foi de varsamant, precum si alte documente, dupa caz.
De asemenea trebuie sa va procurati si o serie de registre si formulare tipizate nepersonalizate, precum:
- registru de casa – se completeaza in mod obligatoriu, zilnic
- registru jurnal – se completeaza de catre contabil
- registru inventar – se completeaza de catre contabil
- NIR-uri (pt facturile de marfa) – se completeaza in maxim 24 de ore de la receptia marfii
- dispozitii de plata/incasare
- raport de gestiune (pt stocul de marfa) – daca acesta este generat de un program de gestiune, nu mai este obligatorie completarea de mana a unui astfel de formular tipizat
- fise de magazie – pentru mijloace fixe, obiecte de inventar, marfa
- bonuri de consum – daca este cazul
- foi de parcurs – daca este cazul
Lista poate varia in functie de specificul activitatii si de organizarea interna a circuitului documentelor.
am utilizat cu usurinta site-ul dumneavoastra,va multumesc pentru informatii.asi dori sa infintez un srl pe domeniul de curatenie .
@ Utiu Claudia
Va multumim foarte mult pentru aprecieri si pentru faptul ca ati ales sa faceti primii pasi in afaceri alaturi de compania noastra. V-am trimis un e-mail cu datele de contact pentru a demara procedura dorita.
Buna.Dupa ce am infiintat o interprindere individuala pt o pensiune turistica,stiti cumva de ce acte(facturi,chitante,registru intrare-iesire…) am nevoie, pt cazarea turistilor? Va multumesc
@ Bogdan Ioana
La link-ul http://www.reinventconsulting.ro/Log-in.html?return=aHR0cDovL3d3dy5yZWludmVudGNvbnN1bHRpbmcucm8vZ2hpZHVsLXJlaW52ZW50LXBlbnRydS1wZmEtaWktaWYuaHRtbA%3D%3D
veti gasi toate informatiile relevante pentru etapa de dupa infiintare.
Va trebui sa va inregistrati ca user.
Buna!In cazul in care o firma din UE doreste infiintarea unui punct de lucru sau o sucursala,este necesara infiintarea unei firme romanesti,pentru ca firma europeana sa-si desfasoare activitatea pe teritoriul romaniei?va multumec!