Contractul individual de munca si cerintele angajatorului

Contractul individual de munca si cerintele angajatorului

Contractul individual de munca si cerintele angajatorului
Contractul individual de munca si cerintele angajatorului

Contractul Individual de Munca are drept obiect prestarea si salarizarea muncii.

De principiu acesta se incheie, de cele mai multe ori, pe durata nedeterminta, cu un program de 8 ore/zi, respectiv 40 de ore pe saptamana. Peste aceste limite este necesar un aviz favorabil al ITM-ului. Fara acest aviz insa, orice angajator poate solicita angajatului sa efectueze un numar mediu de 8 ore suplimentare / saptamana. O durata de munca sub 8 ore / zi se considera ca nu este cu norma intreaga (pentru majoritatea functiilor de incadrare), desi nu exista norme juridice care sa ateste in mod expres acest fapt.

In situatia in care contractul se incheie pentru o norma intreaga, nu este necesar ca angajatorul sa precizeze intervalul orar de lucru, ci doar daca este munca de zi sau de noapte. Se considera munca de noapte, activitatea desfasurata in intervalul 22.00-06.00, situatie in care angajatorul are obligatia sa anunte Inspectoratul Teritorial de Munca.

In cazul unui contract cu norma redusa de lucru, angajatorul are, potrivit dispozitiilor interne ale ITM-ului, obligatia de a specifica intervalul orar in care se desfasoara prestarea muncii.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. Daniel Tanilian 4 November 2016 Reply
    • Reinvent Consulting 8 November 2016 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *