SRL vs SA – ce sa aleg intre ele?

Societate cu Raspundere Limitata  vs  Societate pe Actiuni:  Ce sa aleg sa infiintez?

Infiintarea unei SRL vs sau infiintarea unui SA ce sa aleg intre SRL si SA
Infiintarea unei SRL vs sau infiintarea unui SA ce sa aleg intre SRL si SA

V-ati hotarat sa va infiintati o firma, dar nu stiti diferenta intre SRL si SA? In cele ce urmeaza vom discuta doar cateva aspecte in legatura cu aceasta dilema.

In primul rand, capitalul social pentru o SRL este de minim 200 de lei, in timp ce pentru o SA este de minimum 25.000 euro. O SA se infiinteaza atunci cand va exista un rulaj mare de bani, vei vrea sa iesi pe bursa sau sa vinzi actiuni, in timp ce, daca nu urmaresti astfel de lucruri, iti pot infiinta o SRL. Alta problema cu care te confrunti cand vrei sa infiintezi o SA sunt cenzorii, care vor fi pe capul tau tot timpul 🙂 .

O SRL se poate infiinta cu unul sau mai multi asociati, pe cand o SA se poate infiinta cu cel putin 5 asociati.
O alta diferenta o reprezinta faptul ca onorariul firmei de consultanta si taxele catre stat sunt mai mari in cazul SA decat la cel al SRL.

Pentru mai multe detalii si pentru demararea procedurilor de infiintare, nu ezitati sa ne contactati.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *