Infiintarea s.r.l. cu un asociat strain

Infiintare societate comerciala cu asociat strain

Cetatenii straini pot indeplini calitatea de asociat in cadrul unei societati comerciale (atat s.r.l. cat si s.a.). Mai mult, ei pot fi numiti si administratori in societatea comerciala respectiva. Diferenta care apare in cazul cetatenilor straini fata de situatia cetatenilor romani este legata de cazierul fiscal. La infiintarea unei firme, cetatenilor romani li se obtine (in mod automat de anul trecut, de catre Registrul Comertului) cazierul fiscal. Exista posibilitatea ca unii cetateni straini sa fie inregistrati fiscal in Romania, caz in care ei vor avea si cazier fiscal. Daca nu se intampla asa, in locul cazierului fiscal, cetateanul strain va trebui sa dea o declaratie notariala, pe proprie raspundere, cum ca nu este inregistrat fiscal in Romania si ca nu are datorii fiscale, ca nu are antecedente penale si ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat (dupa caz, si administrator). Acest lucru este fixat prin lege (O.G. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, art.8, alin 1).Infiintarea srl cu un asociat strain

La inregistrarea la Registrul Comertului dosarul va cuprinde optional si anexa nr. 2 cuprinzand declaratia referitoare la investitia straina, anexa fiind folosita in scopul analizelor de piata.

Reinvent Consulting face programarile la numerele de telefon 021 318.69.60 sau 0734.504.000 si infiinteaza firmele in 3-5 zile lucratoare, scutindu-va de drumurile si pierderile de timp la Registrul Comertului.

Sediu social pentru societatea comerciala

Daca nu aveti in proprietate un spatiu in care sa figureze sediul social al noii societati, atunci puteti opta pentru gazduirea sediului social. Serviciul este disponibil si pentru cetatenii straini si pentru cei romani. Aflati toate detaliile la pagina respectiva si la numarul de telefon 021 318.69.60. Va asteptam cu un pret special si cu alte servicii incluse: primire corespondenta si notificare, primire telefoane si notificare, primire e-mail-uri si notificare.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *