Infiintari asociatii. Aspecte generale si acte necesare.

Exista, inca, locatari ai unor blocuri care nu au constituita o asociatie de proprietari. Pentru acestia, ca si pentru alte persoane doritoare sa infiinteze o asociatie, mentionam urmatoarele aspecte.

Asociatia reprezinta o organizatie neguvernamentala care se constituie pe baza initiativei a trei sau mai multor persoane fizice ori juridice, in scopul realizarii unor activitati de interes general al unor colectivitati, sau in interes personal nepatrimonial.Infiintari asociatii. Acte necesare pentru constituire.

Patrimoniul initial al asociatiei il reprezinta echivalentul unui salariu minim brut pe economie. Dupa dobandirea personalitatii juridice, patrimoniul in numerar initial al asociatiei va fi putea fi folosit pentru efectuarea de plati in interesul asociatiei, dupa ce va fi transferat in contul curent.

Actele necesare pentru infiintarea unei asociatii sunt:

  • Copie CI / Pasaport membri fondatori (minim 3)
  • Copie Contract spatiu pentru sediul asociatiei
  • Datele de identificare ale (co)proprietarilor sediului
  • O varianta pentru denumirea asociatiei.

Obtinerea hotararii judecatoresti privind dispunerea inscrierii in Registrul asociatiilor si fundatiilor se face in 21 de zile, insa, datorita procedurilor ce trebuie indeplinite pentru ca aceasta hotarare sa ramana definitiva, termenul ajunge la 45 de zile. De aceea, termenul pentru constituirea unei asociatii este de 45 zile. Dupa acest moment asociatia va fi pe deplin functionala.

Pentru tarifele practicate, accesati pagina tarife infiintari ONG.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *