Societate comerciala platitoare de TVA

Firma platitoare de TVA

Am observat ca aspectele privind optiunea pentru s.c. platitoare / neplatitoare de TVA atrag o atentie deosebita din partea viitorilor asociati in cadrul unor firme. Ceea ce este si explicabil, avand in vedere implicatiile financiare ulterioare infiintarii unei societati comerciale.

A opta pentru statutul de societate comerciala platitoare de TVA inseamna ca, ulterior, veti putea deduce TVA la cumparare (taxa pe valoarea adaugata trecuta in facturile primite la achizitia anumitor bunuri ori servicii) si veti putea colecta TVA la vanzare. Pe intelesul tuturor, “a deduce” inseamna “a scadea (din)”. Avantajul este acela ca TVA deductibil se poate compensa cu TVA colectat.

Daca urmeaza sa faceti achizitii pentru care veti plati sume importante, puteti opta ca firma dvs. sa fie platitoare de TVA (pentru a va puta deduce si eventual chiar si recupera acea taxa pe valoare adaugata pe care o platiti la achizitie). In cazul societatilor comerciale care urmeaza sa faca tranzactii cu marfuri, este recomandabil sa se opteze pentru “platitor de TVA”.

Aspectele privind TVA trebuie coroborate cu cele privind impozitarea (2,5% pe venit sau 16% pe profit).Platitor sau neplatitor de TVA

Alegerea trebuie foarte bine gandita, inca de la inceput, pentru ca odata facuta optiunea pentru firma platitoare de TVA, aceasta nu mai poate fi modificata, decat in anumite conditii, si anume sa nu se depaseasca intr-un an fiscal pragul de 35.000 euro cifra de afaceri, iar activitatea desfasurata de societate sa fie exclusiv scutita de TVA, conform Codului Fiscal.. (nu acelasi lucru se intampla si cu statutul de neplatitor de TVA, dupa cum vom vedea intr-un articol viitor).

Reinvent Consulting va sta la dispozitie cu detaliile de care aveti nevoie la constituirea unei societati comerciale, iar consultanta pentru aspectele privind impozitarea si TVA este inclusa in serviciile de infiintare firma prin noi! Pe site gasiti detalii despre actele necesare. Programarile le puteti face la numarul de telefon 021 318.69.60, iar preturile sunt cu cel putin 100-400 lei (RON) sub preturile practicate de concurenti.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

5 Comments

  1. Vlad 3 October 2011 Reply
  2. Reinvent Consulting 4 October 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *