“Asociat unic” intr-o societate comerciala inseamna…

…chiar asociat unic!

Astazi s-a intamplat ceva putin mai ciudat. Am avut un client pentru care sintagma “asociat unic” avea o alta insemnatate decat cea pe care o acordam noi si care ni se parea pana acum de la sine inteleasa. Acest lucru ne-a facut sa ne dam seama ca exista clienti pentru care lucruri elementare par, totusi, prea tehnice. Asa ca incercam sa le explicam si pe acestea.

Prin urmare, “asociat unic” inseamna ca societatea comerciala are un singur asociat! Daca dvs. sunteti persoana interesata sa va infiintati o firma si nu mai aveti o alta persoana cu care sa fiti partener in cadrul firmei respective, in momentul in care ajungeti la una dintre colegele noastre care va va intreba daca firma va avea un singur asociat sau mai multi, trebuie sa raspundeti ca “va fi cu un singur asociat”, sau “va fi cu asociat unic”, aceasta referindu-se la dvs. Adica dvs. veti figura ca detinand toate partile sociale ale noii societati comerciale. Nicidecum “asociat unic” nu inseamna ca dvs. nu veti mai avea decat un singur asociat!! Ar fi si aberant ca societatea comerciala sa aiba doi asociati dar sa se numeasca “cu asociat unic”.

Al doilea aspect: intelegem ca a fi administratorul unei societati comerciale (sau al propriei s.c.!) poate fi o responsabilitate care sa sperie. Despre responsabilitatile administratorului vom discuta intr-un articol viitor. Daca nu doriti sa indepliniti aceasta functie, puteti numi o alta persoana. DAR SOCIETATEA COMERCIALA TREBUIE NEAPARAT SA AIBA UN ADMINISTRATOR! Cel mai bun lucru posibil este ca, atunci cand aveti nelamuriri, sa intrebati. Daca le treceti cu vederea, este posibil sa nu intelegeti care sunt consecintele juridice si comerciale ale documentelor pe care va puneti numele si semnatura, ceea ce poate fi grav. Noi va stam la dispozitie. Chiar si cu ABC-ul!

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. Mary 21 January 2013 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *