Infiintari firme
Infiintarea unei firme este conditionata de existenta unui spatiu in care sa fie inregistrat sediul social. Daca societatea urmeaza sa-si aiba/isi are sediul social in locuinta asociatului/asociatilor exista o serie de implicatii care ar trebui avute in vedere:
- constituirea societatii comerciale depinde de acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, care sunt greu de obtinut in unele cazuri,
- deseori, presedintele asociatiei de locatari sau administratorul de bloc trateaza situatia de pe o pozitie de forta si pun conditii exagerate pentru a-si oferi acordul pentru infiintarea societatii: mult mai multe persoane trecute la intretinere (am auzit si de exemple in care cereau sa fie trecute la intretinere 50 sau 20 de persoane, desi societatea respectiva nu avea decat cativa angajati), plata unor cotizatii exagerate, plata pentru utilitati care nu au fost consumate in mod real etc. Aceasta face ca sumele cheltuite, ce se datoreaza inregistrarii sediului social in locatia respectiva, sa fie considerabile.
- pentru a intra in legalitate, trebuie incheiat un alt contract in ce priveste colectarea deseurilor menajere. Chiar si energia electrica are un alt pret decat cel pe care persoanele il plateau pana atunci pentru ceea ce consumau locuind in apartamentul respectiv.
- credibilitate relativ scazuta, mai ales daca apartamentul se afla la un etaj superior sau intr-un cartier mai departat de centrul orasului. Este adevarat ca activitatea se poate desfasura in puncte de lucru cu o pozitie buna si foarte bine amenajate, dar unii posibili parteneri de afaceri isi pot face impresii doar din datele pe care le afla pe alte cai (ex. baze de date ale Registrului Comertului) fara sa ajunga la fata locului.
Gazduirea (sau inregistrarea, sau domicilierea) sediului social al unei societati comerciale
In aceste conditii,persoanele care doresc sa-si infiinteze o societate comerciala, sau care si-au infiintat deja una, pot lua in considerare gazduirea sediului social intr-un complex de birouri. Aceasta facilitate seamana putin cu inchirierea unui spatiu numai ca spatiul respectiv nu poate fi folosit in practica pentru derularea niciunei activitati ci serveste numai inregistrarii sediului social. Gazduirea sediului social intr-o cladire de birouri va este acum mai accesibila ca oricand, la un pret mic, si va ofera atat certitudinea ca demersul de infiintare a firmei va fi dus la bun sfarsit fara sa mai depindeti de asociatia de proprietari, de administratori si de vecini, cat si un plus de credibilitate in raporturile Dvs. cu posibili parteneri.
Aflati toate detaliile la pagina special dedicata gazduirii sediului social si la numerele de telefon 021 318.69.60, 0734.504.000. Va asteptam cu un pret special si cu alte servicii incluse: primire corespondenta si notificare, primire telefoane si notificare, primire e-mail-uri si notificare.
sunt necesare acordurile vecinilor sau asociatiilor de locatari,dar ptr cine are relatii nu.ex: LOCUIESC IN COMUNA PERIS,SAT BRATULESTI,STR. PRINCIPALA,NR. 144,JUDETUL ILFOV. LANGA MINE LA NR. 143, IN SPATELE CASEI FUNCTIONEAZA O SPALATORIE AUTO,LA 65 CM DE GARD,PARALEL CU CASA IN CARE LOCUIESC. NU SE POATE STA IN CASA DE ZGOMOTUL APARATELOR. AM FACUT DIVERSE SESIZARI IN PRIMARIE,LA MEDIU,DE ABIA AU LUAT MASURI,DAR INTREBAREA ESTE CU ACORDUL CAROR VECINI S-A DAT APROBAREA? DEOARECE EU SUNT DIRECT AFECTATA,CHIAR M-AM TREZIT SI CU APA IN CURTE, AVEAU CONDUCTA DE APA,TRASA IN ACEI 65 CM,NOROC CA SI-AU MUTAT-O.AJUNG LA CONCLUZIA CA NU ESTE ATAT DE GREU DE OBTINUT AVIZUL VECINILOR,SE POT FACE SI FARA,DEODATA CE FUNCTIONEAZA.
am o firma ( asociat unic) cu sediu social pe casa mamei .Trebuie sa mai platesc chirie.
Probabil ca ati facut un contract de comodat, prin care mama Dvs. va acorda folosinta gratuita. In acest caz, din punct de vedere legal, nu trebuie sa platiti chirie. In cazul in care ati incheiat un contract de inchiriere, trebuie sa platiti chiria specificata acolo.
In orice caz, daca aveti punct de lucru in alta locatie, va trebui sa platiti (probabil) chiria specificata in contract. (daca nu cumva si acel spatiu va este acordat tot prin contract de comodat)
Fiti amabil!In cazul in care vreau sa produc lumanari decorative in propria casa si sa le vand la targuri trebuie sa-mi fac firma?am nevoie de vreo autorizatie?
@Nicoleta
Va sfatuim sa optati pentru PFA (SRL-ul ar veni si cu impozite mai mari), iar autorizatia de functionare va fi obtinuta de catre noi odata cu infiintarea.
Pentru detalii puteti suna la 0213186960.
AS DORI SA IMI DESCHID UN MAGAZIN DE SECOND HAND TEXTILE.CE ANUME IMI RECOMANDATI PFA SAU SRL.VA MULTUMESC
@ Adriana
Veti primi raspuns pe e-mail.
doresc sa- mi fac un magazin second hand ce firma sa- mi fac si care ar fi pasii de urmat? multumesc
@ Mirea Alina
Felicitari pentru decizia luata!
Pentru infiintarea unei societati comerciale aveti la dispozitie informatiile complete la pagina http://www.reinventconsulting.ro/acte-necesare-infiintari-societati.html si la link-urile:
http://www.reinventconsulting.ro/tarife-infiintari-firme.html
http://www.reinventconsulting.ro/gazduire-sediu-social-al-societatii.html
Daca nu aveti un spatiu in proprietate unde sa va inregistrati sediul social al firmei, va putem asigura unul prin serviciul de gazduire a sediului social.
Primul pas de urmat este sa va programati o intalnire la unul din numerele 021-318.69.60, 031-1000.701. Daca nu sunteti din Bucuresti, va rugam sa ne raspundeti la e-mail-ul pe care l-ati primit, trimitandu-ne numarul dvs. de telefon, pentru ca unul dintre consultantii nostri sa va contacteze si sa va explice procedura de urmat.
Puteti sa comandati servicii ale Companiei noastre si online, pe http://www.clientonline.ro
buna eu muncesc in italia si acum fac o scoala de coafeza de 2 ani,as vrea sa stiu daca ma intorc in romania as putea deschide scoala si as si putea preda
Puteti sa tineti cursuri in acest domeniu, va trebuie insa diploma legalizata, tradusa si apostilata, prin care sa demonstrati ca aveti acest drept.