Cesiunea partilor sociale

Cesiune parti sociale

Cesiunea partilor sociale reprezinta operatiunea prin care se transfera dreptul de proprietate asupra partilor sociale la o societate comerciala. Persoana care transmite se numeste cedent, iar cea care preia partile sociale se numeste cesionar.

Practic, se vand – in intreg sau in parte – partile sociale la o societate comerciala, transmitandu-se, evident, si drepturile si obligatiile ce decurg din calitatea de asociat. Daca asociatul vinde toate partile sociale pe care le detine la societatea respectiva, atunci va iesi din afacere. Daca este vanduta doar o parte din partile sociale, persoana care a vandut ramane in continuare asociat la societatea comerciala.

Partile sociale pot fi vandute la valoarea lor nominala (valoarea trecuta in Actul Constitutiv al societatii), sau la o valoare mai mare asupra carora partile cad de acord, insa – pentru ca tranzactia sa fie opozabila tertilor – cesiunea trebuie inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul in raza careia se afla sediul societatii, urmand ca Hotararea AGA (sau Decizia Asociatului Unic, dupa caz) sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Documente ce trebuie redactate

Pentru indeplinirea tuturor formalitatilor puteti apela cu incredere la Reinvent Consulting: concepere si redactare a contractului de cesiune, a Hotararii AGA/ a Deciziei Asociat Unic si a Actului aditional la Actul constitutiv, precum si actualizarea Actului constitutiv si depunerea dosarului la Registrul Comertului. Pretul (care include taxele de registru si onorariul) pentru o asemenea operatiune poate fi consultat la pagina tarife. Serviciul este disponibil atat in Bucuresti si Ilfov, cat si in celelalte judete ale tarii. Pentru detalii si programari veti suna la 021 318 6960, sau 0734 504000.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. Niculescu 28 November 2009 Reply
  2. Reinvent Consulting 1 December 2009 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *