Infiintari firme

Infiintare firme

Infiintari firme

Pentru infiintarea unei firme este necesara parcurgerea a patru etape:

 1. Constituirea dosarului de infiintare,
 2. Depunerea dosarului la Registrul Comertului,
 3. Sedinta de judecata,
 4. Ridicarea actelor societatii comerciale nou constituite.

I. Documentele pe care trebuie sa le cuprinda dosarul le aflati de la pagina Acte Firma. Documentele trebuie sa intruneasca o serie de criterii stricte privind continutul si forma, in cazul contrar ajungandu-se la respingerea dosarului sau amanarea lui (pe o perioada de 2-5 saptamani), de aceea este recomandabil sa fie intocmite de catre specialisti.

II. A doua etapa se desfasoara la Registrul Comertului si cuprinde:

 • Prezentarea dosarului de infiintare a societatii comerciale la unul dintre referenti,
 • Corectarea eventualelor greseli/nereguli de la dosar (pe cat posibil, pe loc),
 • Depunerea dosarului, sau (dupa caz) retragerea lui pentru remedierea lipsurilor ori a neregulilor,
 • (in situatia in care dosarul este depus) primirea foii de calcul cu taxele ce trebuie achitate si achitarea acestora,
 • Depunerea foii de calcul si a chitantelor la Registratura, primirea bonului de inregistrare a dosarului.

III. Termenul de judecata

 • Va este necesara aproximativ o jumatate de zi, atunci cand dosarul este programat la sedinta de judecata,
 • Daca apar probleme, dosarul va figura incercuit pe lista afisata la sala de sedinte, ceea ce inseamna ca trebuie sa va pregatiti sa sustineti cauza in fata judecatorului delegat,
 • Neregulile care, din diverse motive, raman nerezolvate pot atrage amanari de 2 pana la 5 saptamani. Daca dosarul figureaza cu nereguli si persoanele in cauza nu se prezinta la sedinta de judecata, termenul de amanare primit va fi de 5 saptamani, indiferent de neregula din dosar.

Pentru a evita problemele ce pot interveni in etapa sedintei de judecata, ori in etapele anterioare, este recomandat sa apelati la consultanti cu experienta.

IV. Ridicarea dosarului poate presupune perioade de asteptare la Registrul Comertului, la Biroul Eliberari, iar uneori poate necesita o revenire la Registrul Comertului (in situatia in care documentele intarzie la procesare, ori la semnarea de catre Directorul Oficiului Registrului).

Termenul in care se desfasoara procedura de inregistrare la Registrul Comertului a unei societati comerciale este prevazut de lege la 3-5 zile lucratoare. Cat de mult va dura etapa de pregatire a dosarului va depinde in functie de cat de scurta este perioada in care ne veti aduce copiile dupa actele de identitate, dupa dovada de proprietate pentru spatiul unde va inregistrati sediul social (si/sau punctul de lucru) si – eventual – Declaratia si Specimenul de semnatura.

Preturi infiintari firme

Daca alegeti sa va infiintati firma printr-un furnizor de asemenea servicii, trebuie sa va feriti de preturile inselatoare de pe piata. Pretul unui asemenea serviciu trebuie sa fie corect. Dupa ce verificati preturile, va faceti programare la numarul de telefon 021.319.68.60.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *