Nereguli la Registrul Comertului Tulcea

Dorim sa va relatam povestea lunga a doua dosare care s-au luptat cu organizarea celor de la Registrul Comertului Tulcea

In urma cu mai mult de doua saptamani am trimis la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Tulcea dosarele pentru doua societati comerciale. In timp util am verificat ca au ajuns. Ni s-au trimis notele de calcul, le-am achitat si am intrebat cand intra dosarele la termen. Raspunsul a fost: “A doua zi vor intra la termen”. (numim ziua in care s-a purtat aceasta discutie “ziua 1”; atunci cand vorbim despre zile ne referim la “zile lucratoare”)

Ziua 2: Raspunsul a fost “Dosarele sunt in lucru.”

A 3-a zi:”Colega care se ocupa de verificarea dosarului este in concediu. Mai trebuie sa reveniti in ziua urmatoare.”

Ziua 4: “Dosarele sunt in lucru!”.

Ziua a 5-a: “Dosarele sunt inregistrate. Se asteapta CUI-ul de la Ministerul de Finante.”

Dupa 3 ore am fost sunati de catre altcineva si ni s-a zis ca a fost o problema la un dosar, iar acesta nu a fost inregistrat. (problema venea dintr-o greseala a functionarului de la banca unde fusese deschis contul de capital social)

In cursul zilei am trimis un fax cu clarificarile necesare.

La sfarsitul programului raspunsul a fost urmatorul: “Dosarul va intra a doua zi si veti primi un raspuns in ziua urmatoare, la sfarsitul programului, pentru ca dosarele sunt duse la Tribunal.”

Ziua a 6-a (era Vineri): la sfarsitul programului nu aveau niciun raspuns.

Dupa week-end:

Ziua a 7-a (dimineata): “Inca nu se stie niciun raspuns. Ele inca nu au fost aduse de la judecator. Reveniti la sfarsitul programului!”

Am revenit la sfarsitul programului. Actele erau “in lucru” (nu s-a putut da un raspuns).

Ziua a 8-a: “Societatile, probabil, au fost inregistrate numai ca a existat o defectiune in transmiterea datelor catre Ministerul de Finante, care va fi rezolvata astazi”. (am cerut Numarul de inregistrare si ni s-a spus ca nu este posibil sa ne fie dat decat dupa ce vor primi CUI-ul de la Minister”.

Ziua a 9-a (adica astazi): nu a raspuns nimeni la telefon.

Pe Internet, pe site-ul Registrului Comertului, erau afisate societatile cu numere de inregistrare si cu coduri unice, iar in dreptul lor – la status figura “prelucrare in vederea eliberarii”.

Va lasam pe Dvs. sa trageti concluziile…

Cert este ca am fost amanati mai mult decat termenul legal, ca am fost mintiti, ca nu exista un program al sedintelor de judecata, ca dosarele sunt scoase din Registrul Comertului pentru ca judecatorii nu vin la Registru, ca dosarele raman in afara Registrului peste week-end-uri.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *