Operatiuni la Registrul Comertului fara judecatori

Greva din Justitie are importante consecinte in plan social si economic. Una dintre problemele presante este reprezentata de faptul ca activitatea Oficiului Registrului Comertului este practic blocata. Se pot inregistra dosare de infiintari de societati comerciale si de inregistrari de mentiuni, dar nu se pot desfasura sedintele de judecata, ceea ce inseamna ca dosarele respective nu pot fi solutionate.

Avand in vedere ca, astfel, sunt afectate accesul liber la justitie, libertatea economica a societatilor comerciale, chiar si dreptul la munca al angajatilor prin afectarea activitatii angajatorilor lor, Ministrul Justitiei – Domnul Catalin Predoiu – a mentionat ca va propune stabilirea unui sistem prin care infiintarea societatilor comerciale si inregistrarea mentiunilor la Registrul Comertului sa fie posibila fara sa fie implicati judecatorii.

In prezent, la ORCTB Bucuresti, peste 5500 de dosare de infiintari de societati comerciale si de inregistrari de mentiuni sunt nesolutionate din cauza imposibilitatii desfasurarii sedintelor de judecata.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *