Adresa catre Registrul Comertului

In continuare, va prezentam textul adresei inaintate catre Registrul Comertului. Actul original poate fi vizualizat mai jos.

In calitatea noastra de jucator important, mediator al intereselor comerciantilor deja inregistrati sau in curs de inregistrare la Registrul Comertului, avand obligatii contractuale fata de clientii din portofoliul nostru precum si obligatii nescrise fata de posibilii sau viitorii nostri clienti si fata de cetatenii interesati de fenomenul economic in general, si de domeniul consultantei comerciale si financiar-contabile in particular, Reinvent Consulting recurge la urmatorul demers oficial:

Situatia inregistrata in urma cu cateva zile la Registrul Comertului, cand cele 9400 de cazuri asteptau sa fie solutionate, afecteaza grav activitatea societatii noastre precum si a altor societati ce presteaza servicii de consultanta comerciala. In decursul lunii septembrie, greva magistratilor ne-a blocat un numar de peste 300 de dosare (inmatriculari si acte aditionale). In perioada marti (06.10.2009) – vineri (09.10.2009), Reinvent Consulting a inregistrat numai la Registrul Comertului Bucuresti 58 de dosare ale clientilor sai, persoane fizice si persoane juridice. Masurile luate la nivelul institutiei amintite de a desfasura doar trei sedinte de judecata pe saptamana in care sa se solutioneze numai 100 de dosare au facut ca termenele de judecata primite pentru dosarele in cauza sa ajunga deja la data de 04.12.2009.

Pentru a evita intrarea intr-o stare conflictuala cu clientii nostri, precum si pentru respectul ce trebuie acordat in mod imperativ comerciantilor, dorim sa putem justifica rational intarzierile aparute in procesul de infiintare (sau de inregistrare mentiuni) a societatilor comerciale. Din aceste considerente, va solicitam:

– un raspuns oficial privind cauzele si motivele care impiedica desfasurarea in mod fluent a activitatii la Registrul Comertului si o explicatie pentru numarul mic de dosare judecate zilnic si pentru termenele neobisnuit de indepartate, ca durata, acordate dosarelor depuse;
– un punct de vedere cu privire la propunerea legislativa recent discutata si avizata pozitiv de catre CSM in sedinta din 08.10.2009 care propune degrevarea totala a judecatorilor de atributiile de la Registrul Comertului.

Reinvent Consulting isi manifesta sustinerea pentru proiectul legislativ amintit, considerand ca acesta va duce la eliminarea deficientelor aparute in asemenea situatii de criza si ca va avea un efect pozitiv asupra relatiei dintre comercianti si Registrul Comertului, precum si asupra climatului economic.

Pentru marire dati click pe poza.

Adresa catre Registrul Comertului Adresa catre Registrul Comertului

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *