Finantare firme: Fonduri nerambursabile la pachet cu credite

Bani pentru afaceri la start

Guvernul a alocat putin peste 1 milion de Euro – fonduri nerambursabile – pentru tinerii intreprinzatori care isi infiinteaza firme. Conditia de varsta: 18 – 40 de ani.

Programul este administrat de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, iar schema financiara presupune o finantare nerambursabila de maxim 49% din cheltuielile eligibile pentru proiectul de investitii, care in suma absoluta sa nu depaseasca 60.000 de lei/microintreprindere.

Cheltuielile eligibile pentru proiecte, acoperite din surse proprii, trebuie sa fie de minimum 10%, restul urmand a fi acoperit prin credit de la CEC Bank (cu conditia ca suma cu care este creditata societatea comerciala sa nu depaseasca 50.000 de lei). Creditul va fi acordat pe o perioada de maxim 5 ani, avand si perioada de gratie – in care se plateste numai dobanda aferenta – de 12 luni.

Orice actiune de stimulare a spiritului intreprinzator este – de principiu – buna. Singura problema ar fi aceea ca, pentru cei care nu au bani, startul este tot dificil, chiar si in conditiile acordarii anumitor finantari nerambursabile.  Restul sumelor necesare trebuind acoperite din credite, presiunea este crescuta tocmai intr-unul din momentele cele mai importante – parcursul initial. Evident, resursele limitate nu ar trebui insa sa-i opreasca. Primul pas: infiintarea firmei. Un telefon la 0213186960.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *