Blocajul de la ORCTB: Miting, presa, discutii cu conducerea Sectiei VI din Tribunalul Bucuresti

Claudiu Barbu – Manager General al Reinvent Consulting si Bogdan Angheluta – Director de Marketing au fost invitati – ca reprezentanti ai organizatorilor si ai participantilor la mitingul de protest – la discutii cu Presedintele Sectiei a VI-a – Comerciala din cadrul Tribunalului Bucuresti, doamna Judecator Adina Cornea.

In cursul mitingului de protest de ieri, 03.12.2009, organizat in fata Tribunalului Bucuresti, Presedintele Sectiei VI –  Comerciala, Judecator Adina Cornea, a invitat reprezentantii protestatarilor la discutii. Doamna Cornea a convocat la discutii si judecatorii delegati din cadrul Sectiei VI, astfel incat reprezentantii societatilor comerciale afectate de blocaj, conducerea Sectiei Comerciale din cadrul Tribunalului si cei aproximativ 30 de judecatori delegati la Registrul Comertului au avut prilejul de a purta o discutie informala despre situatia dificila la care s-a ajuns la ORCTB.

Dupa ce domnii Claudiu Barbu si Bogdan Angheluta au expus care sunt nemultumirile participantilor la protest, precum si ale celor peste 10.000 de firme cu dosare blocate in acest moment la Registru, judecatorii au expus care sunt motivele pentru care s-a ajuns la aceasta situatie. Motivele pe care au insistat judecatorii au fost acelea ale numarului mare de dosare ce erau de analizat intr-un timp foarte scurt, precum si a lipsei de personal suficient in cadrul Sectiei VI – Comerciala. Acestia sunt principalii factori care au dus la luarea Hotararii din 29.09.2009 prin care se limiteaza numarului de sedinte pe saptamana la 3 si numarul de dosare analizate la 150 (dosare de infiintari si dosare de inscrieri de mentiuni). Judecatorii au mai mentionat faptul ca si ei au facut demersuri pe langa Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti pentru a solicita degrevarea lor de sarcinile de la Registrul Comertului, dar ca – la nivelul Ministerului amintit – nu s-a luat o hotarare. Practic, judecatorii considera ca parte vinovata pentru bocajul de la ORCTB tocmai Ministerul Justitiei.

Pana acum doua zile, la Registrul Comertului Bucuresti, erau pe listele de asteptare pentru termene de judecare peste 13.700 de dosare de infiintari si de inscrieri de mentiuni. Deoarece situatia este din ce in ce mai grava, atat pentru ca este mai greu pentru fiecare dintre respectivele societati, dar si pentru ca numarul dosarelor in asteptare creste, campania de protest va continua. Pana in acest moment, am primit raspunsuri la sesizari si scrisori deschise doar de la ONRC, ORCTB si Consiliul Superior al Magistraturii, vina fiind practic aruncata de la o institutie la alta. Asteptam si pozitia celorlalte institutii pe care le-am abordat si va tinem la curent cu evolutia situatiei.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. Simona Iacob 7 December 2009 Reply
  2. Reinvent Consulting 8 December 2009 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *