Facilitatile la startul in afaceri asteapta rezultatul dezbaterii in Parlament

S-a vorbit in mai multe randuri despre facilitate ce vor fi acordate tinerilor care aleg sa demareze o afacere. In prezent, se afla in dezbatere in Parlament un proiect de lege tocmai pe aceasta linie.

Persoanele de pana in 35 de ani care nu au mai intreprins o afacere in Romania, ori in alta tara din Uniune, care intrunesc conditiile prevazute de legea societatilor comerciale si care se obliga sa demareze o afacere in 30 de zile de la infiintarea societatii vor putea sa-si inregistreze societate cu un capital social de doar 10 lei si vor beneficia de scutiri la plata impozitului pe profit si a impozitelor pe salarii.

Facilitatile vor fi acordate pentru o perioada de trei ani, dar vor putea fi si retrase in anumite cazuri, precum si prelungite in alte cazuri.

De aceste facilitati vor putea beneficia numai tinerii care infiinteaza pentru prima data o societate comerciala.  Societatea va trebui infiintata si efectiv condusa de un intreprinzator debutant, ori de un grup de pana la 5 intreprinzatori asociati, iar obiectul de activitate va trebui sa fie restrans la cel mult 5 domenii CAEN (domenii intre care sa nu se afle jocurile de noroc, tranzactiile imobiliare, serviciile financiare)

In cel mult 10 zile de la infiintare va trebui notificat Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, sau Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM.

Societatea Starter va mai avea obligatia de a prezenta uneia dintre autoritatile prezentate mai sus un plan financiar pe cel putin trei ani (intocmit de catre experti financiari certificati si agreat de catre o entitate care poate asigura co-finantare afacerii respective)

Profitul din anul anterior al companiei starter va trebui investit, astfel incat capitalul social sa ajunga la cel putin 5.000 de euro, iar titlurile de capital apartinand societatii nu vor putea fi tranzactionate sau ofertate in mod public.

Asteptam rezultatele dezbaterilor din Parlament.

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *