Regim special de scutire – in vigoare de la 01.01.2011

De la 1 Ianuarie 2011 este in vigoare o masura legislativa cu privire la taxa pe valoarea adaugata, o masura cu care agentii economici nu au fost familiarizati, respectiv trecerea de statutul de persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA la neplatitor de TVA.

Aceasta masura, denumita regim special de scutire, se poate solicita numai de catre acele persoane impozabile a caror cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de 35000 de euro (pentru care echivalentul in lei se calculeaza avand in vedere rata de schimb afisata de BNR la data aderarii – cu rotunjire la urmatoarea mie), pentru operatiunile prevazute la art.126 alin (1) din Codul Fiscal – cu exceptia livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art.143 alin.(2) lit. b).

Regimul special de scutire este prevazut in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.117/2010. El poate fi cerut pana la data de 20 Ianuarie 2011. Persoanele impozabile care se afla in aceasta situatie urmeaza ca, pana la data de 25 Februarie inclusiv, sa fie depus decontul de taxa prevazut la art.156 indice 2 din Codul fiscal, pentru operatiunile efectuate in prima luna din an.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *