De ce sa-i oferi afacerii tale sediul intr-o cladire moderna?

Incepem astazi o analiza privind alegerea locatiei in care sa va inregistrati sediul social al societatii comerciale.

Aspectele cu privire la locatia in care este inregistrat sediul social al unei societati comerciale sunt deosebit de importante si necesita o analiza. Ele ar trebui avute in vedere atat de acei care doresc sa-si infiinteze o societate comerciala, cat si de cei care intentioneaza sa-si mute sediul social al uneia deja infiintate.

  1. Usurinta cu care obtii gazduirea sediului, costul, credibilitatea.

Primul aspect pe care ar trebui sa-l avem in vedere este acela legat de modalitatea de dobandire a dreptului de a folosi un spatiu drept sediu social pentru o societate. Spatiul respectiv poate sa fie in proprietatea persoanei interesate (in urma cumpararii, donatiei, unui contract de schimb, unui contract de leasing, al mostenirii, al iesirii din indiviziune, al adjudecarii imobilului vandut in cadrul executarii silite), sau poate sa fie folosit urmare a unui contract de inchiriere, de subinchiriere, de concesiune, de uz, de uzufruct, de comodat. Exista, de asemenea, posibilitatea stabilirii sediului social in baza unui contract de asistenta juridica privind stabilirea sediului social la sediul profesional al avocatului conform art. 3 alin. (1) lit. h) si i) din Legea nr. 51/1995, cu modificarile si completarile ulterioare.

Persoanele care doresc sa paseasca in afaceri nu trebuie neaparat sa cheltuie sume apreciabile cu achizitionarea unei proprietati pentru a putea inregistra sediul social al firmei, dar trebuie sa se gandeasca foarte bine pentru a gasi varianta optima, deoarece exista si unele dezavantaje in legatura cu unele dintre posibilitati. Poate fi vorba chiar despre optiuni care nu implica niciun cost, insa care sufera la capitolul credibilitate. Dealtfel, chiar si atunci cand o locatie ar putea fi folosita in mod gratuit pentru a gazdui sediul social, situatia poate sa nu fie chiar facila: este nevoie de acordul asociatiei de proprietari (presedinte/ administrator cu avizul Comitetului Executiv) – uneori greu de obtinut, de acordul vecinilor direct afectati – lucru care face ca in demararea afacerii dumneavoastra sa depindeti de persoane straine nu intotdeauna bineintentionate, sau – dupa caz – de acordul co-proprietarului ori a persoanei care co-abiteaza spatiul.
In plus, un sediu gazduit intr-o cladire de birouri, mai ales dintr-o zona buna, sau un sediu gazduit de catre un avocat, are avantaje clare de credibilitate fata de cazul unei societati gazduite in apartament. Nu exista om de afaceri care, la incheierea unui contract, sa nu ia in calcul indicii cu privire la increderea pe care o poate acorda noului partener, iar unii dintre posibilii clienti sau parteneri isi pot face impresii din datele pe care le afla pe alte cai (ex. Baze de date ale Registrului Comertului) pana sa ajunga la fata locului. Atunci cand, de exemplu, apartamentul se afla intr-un cartier mai departat de centrul orasului, eventual si la un etaj superior, credibiliatea este mai scazuta, chiar daca punctele de lucru ar putea avea o pozitie buna si ar fi bine amenajate.

Reinvent Consulting va poate gazdui sediul social al societatii comerciale intr-o cladire eleganta de birouri ceea ce constituie un avantaj deosebit; persoanele care ajung in incinta sunt placut surprinse de locatie, iar designul interior le va induce sentimentul unei calitati superioare a serviciilor ce le vor fi prestate – aceasta devenind, evident, o obligatie pentru compania dumneavoastra. Daca persoanele care va viziteaza sediul sunt inspectori ai institutiilor cu atributii de control al activitatii, atunci aveti multe puncte in plus fata de firmele de apartament. De asemenea, un sediu gazduit de Reinvent Consulting va asigura si un alt avantaj: posibilitatea de a apela in caz de nevoie la consultantii nostri pe linie juridica ori financiara, ori chiar la avocati.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *