Suspendarea certificarii declaratiilor fiscale de catre consultantii fiscali

Site-ul Camerei Consultantilor Fiscali a dat un comunicat cu privire la suspendarea certificarii declaratiilor fiscale de catre consultantii fiscali pana 01.01.2013 in care isi afirma pozitia fata de ultima decizie a Guvernului de a suspenda certificarea declaratiilor fiscale de catre consultantii fiscali, pana la 01.01.2013.

Dupa ce, anterior, Ministerul Finantelor Publice elaborase un proiect de ordonanta pentru modificarea si completarea OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala prin care ar fi urmat sa fie extinsa certificarea  si pentru declaratiile rectificative dar si pentru deconturile cu suma negativă de taxa pe valoarea adaugata, Guvernul a luat in mod surprinzator decizia suspendarii certificarii declaratiilor fiscale de catre consultanti motivand ca aceasta masura a fost luata pentru a evita “nemultumirea contribuabililor si prejudicierea relatiei contribuabil-stat”.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 35/2011 pentru stabilirea unor masuri in domeniul realizarii programelor de interes public sau social, al indeplinirii obligatiilor fiscale si al functionarii optime a institutiilor statului, precum si pentru aplicarea unitara a dispozitiilor legale este publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 253 din data de 11 aprilie 2011.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *