Programul Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii

In Monitorul Oficial nr.460, de Joi 30 Iunie 2011, a fost publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind aprobarea Programului Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

In scopul crearii unui cadru favorabil pentru valorificarea posibilitatilor actuale de dezvoltare economica a Romaniei si de stimulare a mediului de afaceri, prin infiintarea si dezvoltarea IMM si accesul acestora la finantare, precum si avand in vedere efectele crizei economice si inasprirea conditiilor de creditare, Guvernul Romaniei a considerat ca se impun masuri urgente care sa vizeze accesul intreprinderilor mici si mijlocii la creditare si garantare.

Astfel, in scopul reducerii numarului falimentelor, cauzate de dificultatile de a gestiona fluxurile de numerar, prin Programul Mihail Kogalniceanu sunt sprijinite Intreprinderile Mici si Mijlocii prin acordarea unei linii de credit cu dobanda subventionata si, dupa caz, garantata partial de catre stat.

Programul Mihail Kogalniceanu este unul multianual, pe perioada 2011-2013, iar linia de credit ce se poate acorda este in valoare maxima de 125.000 lei/I.M.M./an.

Pentru detalii si download pdf, urmati link-ul OUG 60/Iunie 2011 – Programul Mihail Kogalniceanu.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *